Στις δομές κοινωνικής προστασίας της Θεσπρωτίας η Θεανώ Φωτίου

Επίσκεψη πραγματοποίησε, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στις δομές κοινωνικής προστασίας στη Θεσπρωτία, συνοδεία του Βουλευτή Μάριου Κάτση και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας.
Η αναπληρώτρια Υπουργός, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να μιλήσει με εργαζομένους και ωφελούμενους για τα προβλήματα, τόσο του Θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων στην Ηγουμενίτσα, όσο και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και του Γηροκομείου στους Φιλιάτες.

Η κ. Φωτίου μίλησε για το νέο νόμο πλαίσιο που πρόκειται να φέρει η Κυβέρνηση, ο οποίος θα ρυθμίζει τα θέματα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα και θα αντικαταστήσει όλο το κατακεματισμένο νομικό πλαίσιο που έρχεται από το παρελθόν, βάζοντας ενιαίους κανόνες είτε αναφερόμαστε σε ιδρύματα που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, είτε ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Έτσι θα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού συστήματος πρόνοιας το οποία θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις κοινωνικές ανάγκες.
Ο Βουλευτής από την πλευρά του τόνισε ότι η παρουσία της Υπουργού στην περιοχή της Θεσρπωτίας είναι σημαντική, γιατί εκτός του ότι διαπιστώνει ιδίοις όμμασι τα ζητήματα που υπάρχουν, δίνεται και η δυνατότητα στους εργαζομένους και στους ωφελούμενους στις δομές της κοινωνικής προστασίας, να μιλήσουν απευθείας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Μάριος Κάτσης επισήμανε τα ζητήματα που υπάρχουν στη στελέχωση, αλλά και τα διοικητικά προβλήματα που δημιούργησαν οι συγχωνεύσεις που γίνανε τα προηγούμενα χρόνια. Χαιρέτισε τις προσπάθειες που κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και για τη δημιουργία των ΚΕΠ αλληλεγγύης. «Τηρουμένων των οικονομικών δυνατοτήτων», κατέληξε «χρειάζεται πολύ δουλεία, που είμαστε διατεθειμένοι όλοι να κάνουμε, για να βοηθήσουμε τους πολίτες που το έχουν ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: