Εκτος του προγράμματος "κοινωφελούς εργασίας" και οι 3 δήμοι της Θεσπρωτίας!

Στο... απώτερο μέλλον, θα ξαναδούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, οι δεκαέξι από τους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου!!!
Με κριτήρια, τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, αλλά ο καθένας που διαθέτει κοινή λογική, μπορεί να υποψιαστεί, στην πρώτη φάση του προγράμματος, όπως ήταν γνωστό περιλαμβάνεται μόνο ο δήμος Άρτας και στην δεύτερη που εξαγγέλθηκε την Δευτέρα, περιλαμβάνει ο δήμος Πρέβεζας!
Χαρακτηρίζονται ως Δήμοι με υψηλή ανεργία και είναι απορίας άξιον αν στην Άρτα και την Πρέβεζα οι άνεργοι είναι περισσότεροι από ότι στα Γιάννινα, την Θεσπρωτία ή τους μικρότερους καλλικρατικούς δήμους!
Βέβαια στοιχεία που να πείθουν για την επιλογή δεν συνοδεύουν την ανακοίνωση, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα και προκαλεί εύλογες αντιδράσεις. Στο Δήμο Άρτας, θα δημιουργηθούν 334 θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας. Στην Πρέβεζα, ο αριθμός των θέσεων δεν ανακοινώθηκε. Έγινε μόνο γνωστό ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των 34 δήμων με υψηλή ανεργία.
Προφανώς και στην επιλογή δεν μέτρησαν μόνο οι δείκτες ανεργίας... Φαίνεται πως οι τοπικοί βουλευτές έκαναν το θαύμα τους υπερασπιζόμενοι τα τοπικά συμφέροντα και την εκλογική τους πελατεία.
Το ερώτημα άλλωστε δεν είναι γιατί δημιουργούνται, έστω και με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, θέσεις εργασίας στην Άρτα και την Πρέβεζα και δεν καλύπτονται και οι υπόλοιποι Δήμοι, ολόκληρη η Ήπειρος δηλαδή... Η αίσθηση που δημιουργείται στην παρούσα φάση, είναι ότι τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, μετατρέπονται σε εργαλεία κομματικών και βουλευτικών γραφείων...
Το εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία έχει γίνει αποδέκτης της δυσαρέσκειας αυτοδιοικητικών της περιοχής. 
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: