Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξάνδρου Καχριμάνη

Ένας ακόμη χρόνος, το 2015 φθάνει στο τέλος του. Ένας χρόνος που σημαδεύτηκε από πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Με ανατροπές στη ζωή πολλών συμπατριωτών μας. Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί και τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα να οξύνονται.


Η Ήπειρος δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από το γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας. Οι Ηπειρώτες όμως έχουν αντοχές, δύναμη και διάθεση προσφοράς. Απέδειξαν για άλλη μια χρονιά ότι είναι άξιοι συνεχιστές των προπατόρων τους, επιδεικνύοντας πρωτοφανή δείγματα αλληλεγγύης προς όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή.
Οφείλουμε σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στον δύσκολο αυτό χρόνο, με τους εθνικούς πόρους να έχουν σχεδόν μηδενιστεί, προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού, να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας σε κάθε ηπειρωτική γωνιά.
Να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση και ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης,
Να προχωρήσει σημαντικές παρεμβάσεις για το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις υποδομές.
Το βασικότερο είναι ότι, σε συνεργασία με τους άλλους φορείς, ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σήμερα αφήνοντας πίσω μας το 2015, υποδεχόμαστε το 2016. Κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι η συνέχειά του θα είναι καλύτερο από το παρελθόν. Αυτό ευχόμαστε και μεις σε όλους. Το μέλλον όμως δεν δημιουργείται από μόνο του. Καθορίζεται ως ένα βαθμό και από τη δική μας, την προσωπική και συλλογική δράση.
Η έξοδος από την κρίση, η ανάπτυξη, η πρόοδος του τόπου μας, απαιτεί συστηματική και οργανωμένη εργασία, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, γνώση, συνεργασία.
Η Περιφερειακή Αρχή, όπως το έχει αποδείξει, διαθέτει όλα αυτά τα γνωρίσματα και ήδη ξεκίνησε την υλοποίηση των πρώτων έργων. Είναι η νησίδα σιγουριάς στην οποία οι Ηπειρώτες μπορούν να επενδύουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο στην Ήπειρο.

Το 2016 εύχομαι να χαρίζει σε όλους Υγεία.
Να είναι δημιουργικό και σε ατομικό - οικογενειακό επίπεδο.
Να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες, να μειωθεί ο εφιάλτης της ανεργίας, να βρουν καταφύγιο ανθρωπιάς και να μπορέσουν να επιστρέψουν ασφαλείς στις πατρίδες τους οι χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες.
Να ξανανθίσει επιτέλους το χαμόγελο και η αισιοδοξία σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Ηπειρώτες.
Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: