Ανακοίνωση του Μάριου Κάτση σχετικά με το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Σχετικά με το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και τη λειτουργία του, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Έπειτα από πολλαπλές συσκέψεις και συνεχή διαβούλευση που είχαμε, με ομάδες εργασίες στις οποίες συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θεσμικοί εκπρόσωποι, και υπηρεσιακοί παράγοντες, πάντα με γνώμονα την ενίσχυση των δομών υγείας, το Υπουργείο Υγείας κινείται στην κατεύθυνση της παραλαβής του ΤΕΠ από την Περιφέρεια, και της λειτουργίας του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υπάρχουσες δύσκολες συνθήκες.

Τα βήματα που έχουν συμφωνηθεί με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, και πρέπει να ακολουθηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για να δοθεί τέλος στο χρόνιο ζήτημα της λειτουργίας του ΤΕΠ, είναι αρχικά η Περιφέρεια να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου, και να εκτελέσει τις δοκιμές λειτουργίας βάσει των προδιαγραφών. Στη συνέχεια, το νοσοκομείο Φιλιατών, ως φορέας λειτουργίας, πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, ούτως ώστε να είναι έτοιμο να το ενσωματώσει στο νέο οργανισμό, που είναι υπό σύσταση, και να το λειτουργήσει ως νέα υγειονομική μονάδα.
Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των εμπλεκομένων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό και το βέλτιστο τρόπο στελέχωσης του ΤΕΠ σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί, ώστε να δοθεί τέλος στο χρόνιο αυτό ζήτημα, και να αποδοθεί επιτέλους το ΤΕΠ για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: