Μάριος Κάτσης: Δημοσιοποίηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το λιμάνι από τις προηγούμενες διοικήσεις

Δήλωση του Μάριου Κάτση με αφορμή την ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας 
 
Με αφορμή την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, για το οποίο και θα κριθεί, όπως όλοι μας. Οι προκλήσεις και τα ανοιχτά ζητήματα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το ρόλο του στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, είναι σημαντικά, και απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες και άμεσες πρωτοβουλίες.

Τα μεγάλα έργα υποδομής, η ολοκλήρωση της Β΄ και της Γ΄ φάσης, το εμπορευματικό κέντρο, η ανάδειξη του λιμανιού ως κόμβου για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, η προσέλκυση της κρουαζιέρας, η εκκρεμότητα της χερσαίας ζώνης και μια σειρά από μικρά και μεγάλα ζητήματα, που συνδέουν το λιμάνι με το καλό του τόπου, είναι θέματα ανοιχτά και στοιχήματα που αν κερδηθούν, θα καταστήσουν το λιμάνι μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή
Είναι επιτακτική ανάγκη, η Δημόσια διοίκηση σε όλα της τα επίπεδα (θεσμοί, φορείς, οργανισμοί), να διέπεται από απόλυτη διαφάνεια. Η πάταξη της διαφθοράς είναι λαϊκή επιταγή και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε γι αυτήν χωρίς να λογαριάζουμε κανενός είδους πολιτικό κόστος. Η κακοδιαχείριση, η πολιτική του δόγματος πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό (βιομηχανία απευθείας αναθέσεων), και η άσκηση πολιτικής μέσω του συστήματος του πελατειακού κράτους, δεν είναι ανεκτές από την κοινωνία και πρέπει να μείνουν στο παρελθόν.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η γνώση και η δημοσιοποίηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το λιμάνι από τις προηγούμενες διοικήσεις, είναι σημαντική και επωφελής για τη δημόσια ζωή, καθώς οι πολίτες έχουν δικαίωμα στο δημοκρατικό έλεγχο με διαφάνεια.
Από την πλευρά μου δηλώνω ότι θα σταθώ αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως επιβάλει ο θεσμικός μου ρόλος, ώστε και με τη νέα Διοίκηση του ΟΛΗΓ και με όλους τους φορείς και τους θεσμούς, να συνδράμουμε ο καθένας από την πλευρά του, για το συμφέρον και την προκοπή του τόπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: