Παπαδόπουλος: Σε πορεία θανάτου η χώρα, υπνοβατούμε προς τον όλεθρο

Δραματική προειδοποίηση από τον πρώην υπουργό
Δραματική προειδοποίηση ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα θα σημάνει και την καταστροφή της χώρας απηύθυνε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. «Έχουμε μια πορεία θανάτου της χώρας, υπάρχει ένας λαός που πηγαίνει υπνοβατώντας στον όλεθρο...» τόνισε. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος παραπλανά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε αδιέξοδο διακόπτωντας τις διαπραγματεύσεις, ενώ ζήτησε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Αλέκος Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Έχουμε μια πορεία θανάτου της χώρας, υπάρχει ένας λαός που πηγαίνει υπνοβατώντας στον όλεθρο... Είναι με το μισό πόδι έξω από το ευρώ η χώρα. Αν επικρατήσει το ‘όχι’ στο δημοψήφισμα υπάρχει κατάσταση δεδομένης χρεοκοπίας».

«Το ερώτημα ‘συμφωνώ με τα μέτρα ναι ή όχι’ είναι πεπλανημένο. Πίσω από αυτό το ερώτημα είναι ‘ναι ή όχι στη χρεοκοπία της χώρας’ και μετά είναι ‘ναι ή όχι στο ευρώ’, ‘ναι ή όχι στην Ευρώπη'» τόνισε.
«Θεσμική παρωδία το δημοψήφισμα... Σε πέντε ημέρες δημοψήφισμα; Δεν συνιστά εθνικό λόγο το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο εθνικός λόγος είναι υποκρυπτόμενος» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαδικασίες διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ενώ δεν είχαν ολοκληρωθεί.

«Την Κυριακή το βράδυ με ένα ‘όχι’ χρεοκοπούμε, με ένα ‘ναι’ έχουμε ελπίδα να βγούμε από την κρίση αλλά θα είναι επώδυνη η κατάσταση» σημείωσε. Ο ίδιος εξέφρασε αμφιβολίες αν θα ανοίξουν την άλλη Τρίτη οι τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ προειδοποίησε ότι «από την Κυριακή και πέρα τα λάθη δεν αναγνωρίζονται».

Ο πρώην υπουργός θυμήθηκε δε ότι σε παρουσίαση ενός βιβλίου που είχε με τον νυν υπουργό Οικονομικών τού είπε: «Γιάνη μου αν γίνεις υπουργός αν κάνεις αυτά που λες θα χρεοκοπήσει η χώρα»


Δεν υπάρχουν σχόλια: