Στο υπερταμείο 30 ακίνητα στο νομό Θεσπρωτίας

Δεκάδες ακίνητα σε ολόκληρη την Ήπειρο περνάνε στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να ακολουθήσουν τον δρόμο... της αξιοποίησης! Πρόκειται κυρίως για ακίνητα που ήταν υπό την ΕΤΑΔ, αρκετά εκ των οποίων διεκδικούσαν οι Δήμοι, χωρίς όμως να τους αποδοθούν ποτέ. Την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ, απαίτησε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ όπως επισήμως αποκαλείται το Υπερταμείο).


Το εντυπωσιακό είναι ότι τα ακίνητα αναφέρονται αναλυτικά στο ΦΕΚ, όμως χρησιμοποιείται μόνο ο δωδεκαψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου, χωρίς να παρέχεται κανένα άλλο στοιχείο αναγνώρισης.

Έτσι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον καθένα να καταλάβει ποιά ακίνητα, μεταξύ των οποίων πλατείες, πάρκα και άλλοι ζωτικοί χώροι, οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση ή αξιοποίηση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των ακινήτων βρίσκεται στην ελληνική περιφέρεια'

Η λίστα περιλαμβάνει 179 ακίνητα στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, χωρίς αυτή την στιγμή να γνωρίζει κανένας για ποια πρόκειται. Είναι κάτι που μπορούν να το διαπιστώσουν είτε οι Δήμοι, είτε οι υπηρεσίες του δημοσίου που μπορεί να γνωρίζουν τους κωδικούς ή να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Από το σύνολο των ακινήτων τα 56 βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων, τα 78 στο Νομό Άρτας, τα 15 στο Νομό Πρέβεζας και τα 30 στο Νομό Θεσπρωτίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: