Κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι, πλημμύρες.. .

Η κακοκαιρία χτύπησε την Ήπειρο
Σοβαρά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου της περιοχής άφησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ήπειρο το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Δρόμοι έκλεισαν, οι κατολισθήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ δεκάδες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων δίνουν μάχη για πρόχειρες προσβάσεις. Παράλληλα πλημμύρισαν εκτάσεις στη Θεσπρωτία από την υπερχείλιση του Καλαμά ενώ στα όρια της υπερχείλισης βρίσκεται και ο Αχέροντας.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά στην περιοχή της Παραμυθιάς. Δρόμοι έκλεισαν από κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών ενώ στο κέντρο της πόλης σημειώθηκε καθίζηση. Φαίνεται ότι στο σημείο υπήρχε υπόγεια σπηλαίωση, η οποία υποχώρησε μετά τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν.
Από κατολισθήσεις και καταπτώσεις έκλεισε ο δρόμος στη Δαφνωτή, όπως και στην Λαγκάδα Κόνιτσας, όπου το ποτάμι πλημμύρισε και μετέφερε τόνους από χώματα και πέτρες.
Κλειστή είναι η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων Κοζάνης στο 102ο χιλιόμετρο από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Μεγάλες κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί ακόμη στο Βρυσοχώρι, στα Άρματα και το Δίστρατο και στη Σάρα στο δρόμο Μηλιάς- Κρανιάς Γρεβενών.
Τα προβλήματα είναι δεκάδες στο σύνολο του οδικού δικτύου της Ηπείρου, όπου τα περισσότερα αντιμετωπίζονται καθώς εργάζονται δεκάδες μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: