Η Διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» για τα εις βάρος της καταγγελλόμενα από μερίδα εργαζομένων

“Με αφορμή αόριστες καταγγελίες και συκοφαντικά δημοσιεύματα, «ενδεχομένως», κατευθυνόμενα και υποκινούμενα,από μερίδα εργαζομένων, σε βάρος της σημερινής του Διοίκησης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», που είδαν, πρόσφατα, το φως της δημοσιότητας, εμείς, ως Διοικητικό Συμβούλιο, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τα, μέχρι πρότινος, κακώς κείμενα του Κέντρου.
Επιφυλασσόμαστε, δε, ως προς την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας, κατά παντός υπευθύνου.
Για το λόγο αυτό, τη Δευτέρα, 29/1/2018, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενημερώσαμε λεπτομερώς τους Δημοτικούς Συμβούλους και το ακροατήριο για όσα μας καταγγέλλουν ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μερίδα εργαζομένων, που έχασαν «κεκτημένα» προνόμια και προσπαθούν, με παραπλανητικό τρόπο, με ψευδή,ανυπόστατα και αίολα δημοσιεύματα, να υποβαθμίσουν τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και να υπονομεύσουν τις πολλαπλές δράσεις του Κέντρου, που γίνονται προς όφελος των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των συμπολιτών μας.
Την 14/9/2016 αναλάβαμε τη διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ». Ενός ανεξάρτητου Ν.Π.Ι.Δ., με διοικητική αυθυπαρξία, αυτονομία και αυτοτέλεια, που αποφασίζει επί παντός θέματος που αφορά στη λειτουργία του. Οι δε αποφάσεις του Δ.Σ., ως προς τη νομιμότητά τους, κρίνονται από τις αρμόδιες αρχές και όργανα διοικητικής, ελεγκτικής και δικαστικής φύσης και χαρακτήρα.
Με γνώμονα την άσκηση χρηστής διοίκησης, σύμφωνα, πάντα, με την κείμενη νομοθεσία και τις ισχύουσες διατάξεις, και με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης, εφαρμόσαμε την τάξη και τη νομιμότητα, γιατί θεωρούμε ότι ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία και διαχειριζόμαστε τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού με φειδώ και νοικοκυροσύνη.
Γιατί όπως είπε και ο Λένιν,
«ο έλεγχος είναι η τελευταία ρανίδα της εμπιστοσύνης».
Και όχι απλά πείσαμε το ακροατήριο, αλλά αποσπάσαμε για το έργο μας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη όχι μόνο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, αλλά και του Δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγ/τσας, πλην του δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης!!!
Στόχος μας, το άνοιγμα του Κέντρου Πρόληψης στην τοπική κοινωνία, με υγιείς δράσεις, με σχολικές παρεμβάσεις και σεμινάρια σε μαθητές-εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, με βιωματικά εργαστήρια ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης, με ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα εξαρτήσεων (όχι μόνο σε ναρκωτικά, αλλά και σε αλκοόλ, κάπνισμα, διαδίκτυο, τζόγο), καθώς και ευαίσθητα θέματα ψυχικής υγείας και ισορροπίας, όπως σχολική βία, κατάθλιψη, ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, που, δυστυχώς, λαμβάνουν ανησυχητικά αυξανόμενες διαστάσεις και στην περιοχή μας.
Άλλωστε, οι συμπολίτες μας βλέπουν το επιτελούμενο έργο της νέας Διοίκησης του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» και μας έχουν αγκαλιάσει, όχι μόνο με τη μαζική συμμετοχή τους στις ημερίδες και τις πολλαπλές εκδηλώσεις, αλλά και με την εθελοντική προσφορά και τις χορηγίες τους στις δράσεις μας.
Σε αγαστή συνεργασία, για πρώτη φορά, και με άλλους φορείς, όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπ/σης, το ΚΕ.Δ.Δ.Υ., το Κ.Ψ.Υ. Ηγ/τσας, το Περιφερειακό Τμήμα Ηγ/τσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας, ο Ιατρικός και ο Δικηγορικός Σύλλογος, πετύχαμε να εμφυσήσουμε την ιδέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς σε πλειάδα συμπολιτών μας και να τους καταστήσουμε συνοδοιπόρους στο δικό μας όραμα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: