Βούλιαξαν στο χιόνι...

Ισχυρές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλη την ορεινή και ημιορεινή ζώνη της Ηπείρου. Πωγώνι, Κόνιτσα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Τζουμέρκα έζησαν το πιο βαρύ κύμα κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα. Το χιόνι σε πολλά ορεινά σημεία ξεπερνά και το ένα μέτρο ενώ το ύψος του φτάνει τα σαράντα εκατοστά στις περισσότερες περιοχές.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 28 μηχανήματα για το έργο του αποχιονισμού αλλά και για ρίψεις αλατιού, καθώς ισχυρός είναι και ο παγετός που σημειώνεται.

Η κίνηση διεξάγεται κανονικά στο σύνολο του οδικού δικτύου, όμως είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους σκοπεύουν να κινηθούν στα ορεινά των νομών Άρτας και Ιωαννίνων.
Προβλήματα αντιμετώπισαν από αργά το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας οι οδηγοί φορτηγών που ήθελαν να κινηθούν προς τα Τρίκαλα, καθώς εξ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπλητταν την περιοχή απαγορεύτηκε η κίνησή τους αρχικά μετά τον κόμβο της Παναγιάς και στη συνέχεια σε πιο χαμηλά σημεία.
Στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες, χωρίς πάντως να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: