Παράνομο γηροκομείο εντοπίστηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Οι ιδιοκτήτες του, ένα ζευγάρι Αλβανών που συνελήφθησαν, υποτίθεται ότι φρόντιζαν τρεις ηλικιωμένους οι οποίοι βρέθηκαν αφημένοι στη μοίρα τους
Χωρίς άδεια και χωρίς εξειδικευμένο προσπωπικό λειτουργούσε ένας παράνομος οίκος ευγηρίας, σε ένα ανήλιαγο υπόγειο διαμέρισμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας! Οι ιδιοκτήτες του, ένα ζευγάρι Αλβανών που συνελήφθησαν, υποτίθεται ότι φρόντιζαν τρεις ηλικιωμένους οι οποίοι βρέθηκαν αφημένοι στη μοίρα τους!


Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι είχαν αφεθεί αβοήθητοι από τον 50χρονο φερόμενο ως ιδιοκτήτη του υποτιθέμενου γηροκομείου. Η 48χρονη σύντροφός του που έπρεπε να τους παρέχει υπηρεσίες περίθαλψης, όχι μόνο δεν διέθετε το απαραίτητο πτυχίο από τη Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων και δεν ήταν καταχωρημένη στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων, αλλά δεν διέθετε καν άδεια εργασίας και πιστοποιητικό υγείας!

Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας με κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο και παραβάσεις των νόμων που αφορούν στους οίκους ευγηρίας και τις αποκλειστικές νοσοκόμες, ενώ οι τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: