Το θρίλερ της… εξαφανισμένης τσιπούρας

Από τις 3500 τσιπούρες που παραδόθηκαν στο δήμο Φιλιατών , οι 1300 τσιπούρες «έβγαλαν φτερά» και «πετάξαν»…
Το θρίλερ της εξαφανισμένης τσιπούρας, είναι αυτό που μονοπωλεί εδώ και μέρες το ενδιαφέρον από την Σαγιάδα μέχρι τους Φιλιάτες, την Κεστρίνη και την Ηγουμενίτσα. Και όπως συμβαίνει με όλα τα θρίλερ, έχει και μυστήριο, έχει και σασπένς, έχει και πρωταγωνιστή!!!
Και φυσικά έχει και τη λύση του...


 Γιατί οι τσιπούρες δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να έβγαλαν φτερά και να πέταξαν... Ούτε χελιδονόψαρα...
Όλα ξεκίνησαν κατά την προετοιμασία της γιορτής τσιπούρας, που συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο, ο σύλλογος ιχθυοκαλλιεργητών της Σαγιάδας και ο Δήμος Φιλιατών.
Οι ιχθυοκαλλιεργητές παρέδωσαν 3.500 τσιπούρες, σε αρμόδιο που είχε οριστεί από τον Δήμο, προκειμένου να καθαριστούν και να ψηθούν, ώστε να είναι έτοιμες για την γιορτή.
Και επειδή οι ιχθυοκαλλιεργητές δεν γνωρίζουν από τσιγγουνιά, όταν ρωτήθηκαν αν μπορεί να δοθεί ένα τελάρο –περιείχε 28 ψάρια- στο Γηροκομείο, εκείνοι έσπευσαν να τα κάνουν δύο, ώστε να πάει κι ένα στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.
Μόνο που στον προορισμό έφτασαν λιγότερες κατά το ένα τρίτο από την συνολική ποσότητα.
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 1.300 τσιπούρες είχαν βγάλει φτερά... Ο αρμόδιος από τον δήμο, είχε βάλει το χεράκι του για να πετάξουν τα ψάρια προς... καταψύκτες.
Οι ιχθυοκαλλιεργητές έσπευσαν να αναπληρώσουν την ποσότητα ώστε να διαφυλάξουν την ομαλή διεξαγωγή της γιορτής, αλλά ο πονηρούλης αυτοδιοικητικός έγινε αντιληπτός και μάλλον δεν πρόκειται να ξαναδεί τσιπούρα, παρά μόνο αν την ψαρέψει ή την αγοράσει μόνος του!!!

http://www.epiruspost.gr/reportaz/paraskinio/33347-2015-08-13-18-51-37.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: