Γ. Πανούσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική γάγγραινα, είναι κομμένος στα δύο

Η κυβέρνηση είναι τρικομματική.
"Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας", είπε ο Γιάννης Πανούσης, κάνοντας λόγο για "πολιτική γάγγραινα" στον ΣΥΡΙΖΑ 
Συνέντευξη στο MEGA έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για την Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης το πρωί της Παρασκευής.
Μεταξύ άλλων σχολίασε το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το κύμα αντιφρονούντων της Αριστερής Πλατφόρμας και των ρευμάτων που δεν υπερψήφισαν τα προαπαιτούμενα στις δύο κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

"Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας", ανέφερε ο Γιάννης Πανούσης.
"Όταν ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί στα νομοσχέδια πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα και αυτό δεν αλλάζει. Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας", είπε, κάνοντας λόγο για "πολιτική γάγγραινα".

Μίλησε μάλιστα για "δύο διαφορετικούς κόσμους στον ΣΥΡΙΖΑ". "Πόσο μπορείς να την αντέξεις και να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και να μη δημιουργήσει σύγχυση στην κοινή γνώμη;", είπε.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
"Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό".
"Για μένα το πρόβλημα μου είναι το εξής ότι έχεις 3,5 χρόνια για να δείξεις ότι ξέρεις να κυβερνάς αριστερά. Όλοι μιλούν για αριστερό ή δέξιο κράτος αλλά δεν έχουμε κράτος", συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές.
Σε ερώτηση για το αν του είχε ζητηθεί να εκπονήσει σχέδιο για το ενδεχόμενο Grexit ο κ. Πανούσης είπε ότι αυτό δεν του είχε ειπωθεί αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές. "Αν αποφασιζόταν να βγούμε (από το ευρώ) έπρεπε να έχει ένα σχέδιο και είχε τέτοιο σχέδιο".
Σχετικά με το δημοψήφισμα, είπε:
"Η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα".
Για τον πρόεδρο της ΝΔ, σχολίασε:
"Ο κ. Μεϊμαράκης με το στυλ του εξυψώνει το πεσμένο ηθικό του χώρου του".
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα περίφημα βαλιτσάκια της ΕΥΠ, απάντησε:
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της κα. Βαλαβάνη η οποία ανέφερε ότι είχε μάθει, αναρμοδίως, πως έχουν χαθεί βαλιτσάκια της ΕΥΠ, απάντησε:
"Ένα βαλιτσάκι έχει η ΕΥΠ. Το οποίο το έχει ο κ. Ρουμπάτης κλειδωμένο και έχει αυτός τα κλειδιά. Δεν υπάρχουν βαλιτσάκια. Κι ένα βαλιτσάκι έχει η Αντιτρομοκρατική. Τελειώσαμε με τα βαλιτσάκια. Τώρα αν κυκλοφορούνε βαλιτσάκια στο εμπόριο είναι άλλο ζήτημα".
Για τα μεταναστευτικό είπε:
"Το Δουβλίνο ΙΙ μας δημιουργεί περιορισμούς. Ευτυχώς δεν έχουμε εγκληματικότητα. Γίνονται φασαρίες μεταξύ των μεταναστών. Το πρόβλημα είναι του ΟΗΕ και ξεπερνά και την ίδια την Ευρώπη. Διαλύονται κράτη. Εμείς θέλουμε να περιορίσουμε τα ξενοφοβικά επεισόδια στα νησιά".


Δεν υπάρχουν σχόλια: