Υπέρ του ΝΑΙ η Ένωση Δήμων Ηπείρου

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου μετά από το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δηλώνει την πλήρη συμφωνία της με αυτό και εκφράζοντας την Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού επισημαίνει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι δυνατό να αλλάξει.
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους Εταίρους δημιουργεί αρνητικά φαινόμενα, πρωτόγνωρα για μια Ευρωπαϊκή χώρα, όπως τις ουρές και τα φαινόμενα που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες, που αποτελούν ντροπή για τους πολίτες και τους περιορισμούς στις κινήσεις των κεφαλαίων που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την οικονομία, την εργασία και την πρόοδο.

Η Αυτοδιοίκηση επισημαίνει ότι τυχόν έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα στερήσει την κοινωνία και την οικονομία από τους ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ κ.λπ.) και θα επιφέρει την κατάρρευση όλων των δομών της Τ.Α., την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, την παύση όλων των έργων που σήμερα εκτελούνται, την ακύρωση όλων των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος χωρίς πλέον αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις και την αδυναμία διαχείρισης της μετανάστευσης.
Για αυτούς του λόγους η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση της Ηπείρου:
- Συντάσσεται με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
- Τονίζει για μια ακόμα φορά κατηγορηματικά ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.
- Δηλώνει ότι τυχόν έξοδος από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς θα ήταν μια απολύτως καταστροφική εκδοχή για την Πατρίδα, την οικονομία, την εργασία, τους πολίτες.
- Τάσσεται υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Συμφωνίας για την έξοδο από την κρίση, μιας συμφωνίας προς όφελος όλων των Ελλήνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: