Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου

Η Ελλάδα, το Έθνος μας, βρίσκεται σήμερα ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων, που θα επηρεάσουν την ιστορική κατεύθυνση του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Την 25η Ιανουαρίου από τους πολίτες εξουσιοδοτήθηκε μια νέα Κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, διορθώνοντας και λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων, με την ελπίδα και την προοπτική- διατηρώντας τη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Οικογένειας- να της δώσει αναπτυξιακή ώθηση και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.


Από το περασμένο Σάββατο, έχει ανοίξει όμως ένα νέο κεφάλαιο για το μέλλον της χώρας μας, τις επιπτώσεις του οποίου ζουν και βιώνουν κατά δραματικό τρόπο αδιακρίτως όλοι οι Έλληνες. Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται - πέραν όλων των άλλων- προκαλούν την έντονη ανησυχία μας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στη διάθεση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, στα οποία στηρίζεται η ανάπτυξη και το μέλλον της Ηπείρου.

Από το 2011 που η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΠΕΠ, Τομεακά ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Interreg, ΜΕD κλπ), επαναπροσδιόρισε το ρόλο της τόσο ως συμπαραστάτη του πολίτη, του αυτοαπασχολούμενου, του επιτηδευματία, του βιοτέχνη, του αγρότη, υλοποίησε πλήθος έργων υποδομής, ενώ δρομολόγησε τον μεσοβραχυπρόθεσμο σχεδιασμό για την Περιφέρεια σε ορίζοντα επταετίας, με έργα ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ηπείρου, που ολοκληρώνουν υποδομές, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Γνωρίζουμε ότι η Δευτέρα δεν θα είναι εύκολη για κανέναν μας. Η απομάκρυνση όμως της χώρας μας, από τις ευρωπαϊκές αρχές και από ένα ασφαλές οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, θα αποτελέσει καταλυτικό ανασταλτικό παράγοντα για κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την πατρίδα μας, που θα οδηγήσει σε ακόμη πιο επώδυνες καταστάσεις, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και γενικά κάθε Έλληνα πολίτη.

Με βαθιά τη συναίσθηση της ευθύνης, καλούμε όλες και όλους τους Ηπειρώτες την Κυριακή να δώσουν θετική ψήφο στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Λέμε: "Ναι" στο ευρώ, "Ναι" στην Ευρώπη. Μένουμε στην Ευρώπη, γιατί Ευρώπη σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα Ευρώπη.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής:

• Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης
• Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη – Σταύρου
• Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς
• Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου
• Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης
• Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Ιωάννης Καραμπίνας
• Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Οδυσσέας Πότσης
• Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Κώστας Σιαράβας
• Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για την ανταγωνιστικότητα και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων Ιωάννης Κατέρης
• Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Άθλησης Περικλής Βασιλάκης
• Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κοιν. Ενισχύσεων Νικόλας Κάτσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια: