Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην Αλβανία

Ο ηγέτης των Αλβανών Σοσιαλιστών (αντιπολίτευση) Εντι Ράμα κάλεσε το Σάββατο τους οπαδούς του να διαδηλώσουν σήμερα 9 Μαίου, ημέρα της Ευρώπης, κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, κατηγορώντας τον για μια ακόμα φορά ότι παραποίησε τα αποτελέσματα στις εκλογές της 28ης Ιουνίου.
«Ελάτε όλοι για να γιορτάσουμε την ημέρα της νίκης της Ευρώπης κατά του φασισμού, ελάτε να διαμαρτυρηθούμε κατά της παραβίασης της δημοκρατίας από την κυβέρνηση του κ. Μπερίσα», δήλωσε ο κ. Ράμα σε διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, όπου ο κ. Ράμα είναι δήμαρχος.
«Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να συνεχίσουμε τη μάχη για να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να φέρει στο φώς όλα τα λάθη της και τις ατασθαλείες των εκλογών, και έτσι να εγκαταλείψει την εξουσία» ανέφερε ο κ. Ράμα στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία των Μαρτύρων του Εθνους όπου βρίσκεται και η έδρα της αλβανικής κυβέρνησης.
Οι Σοσιαλιστές ζητούν να διενεργηθεί κοινοβουλευτική έρευνα για τις εκλογές με νέα καταμέτρηση των ψήφων, μια θέση που η Δεξιά κρίνει ότι είναι «παράνομη» .
Υπενθυμίζεται ότι η διεθνής κοινότητα και κυρίως η Ευρωπαική Ενωση έχουν εκφράσει ανησυχία για την συνέχιση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και τις συνέπειες που ενδέχεται να έχει αυτή στην πρόοδο της χώρας προς τον δρόμο στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: