Διαχειριστικός έλεγχος στο Ριζάρειο

Επί δύο χρόνια καθυστερεί ο διαχειριστικός έλεγχος στο Ριζάρειο, ο οποίος είχε διαταχθεί ύστερα από καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης. Το θέμα όμως επανέρχεται στην Βουλή ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και συνάμα επανέρχεται στην επικαιρότητα αφού νέες πληροφορίες του προσδίδουν διαστάσεις σκανδάλου.
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2008, όταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ριζαρείου κατήγγειλε στον τότε Υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα «κακοδιοίκηση» στο Ίδρυμα. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, με εντολή του Υφυπουργού διατάχθηκε έλεγχος από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.


Από την 11η Διεύθυνση Κληροδοτημάτων του Υπουργείου ζητήθηκαν στοιχεία από την Διοίκηση του Ιδρύματος. Η διοίκηση απάντησε ένα χρόνο αργότερα, επικαλούμενη αδυναμία αποστολής των στοιχείων που της ζητήθηκαν λόγω υψηλού κόστος αναπαραγωγής του αρχείου!
Η Διεύθυνση Κληροδοτημάτων έστειλε την απάντηση στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στις 10 Φεβρουαρίου 2010 αλλά ο έλεγχος ακόμη δεν έχει διενεργηθεί.
Τώρα το θέμα έρχεται στην Βουλή και καλείται να δώσει τις σχετικές απαντήσεις ο Υπουργός Οικονομικών. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτησή της αναφέρει: «Με δεδομένες τις καταγγελίες και από υπαλλήλους, ότι εκτός των άλλων γίνεται διασπάθιση χρήματος, κυρίως μέσω καθυστέρησης έως και τριών ετών επικύρωσης πρακτικών και αποφάσεων του Συμβουλίου της Ριζαρείου, που αφορούν μεγάλα χρηματικά ποσά δαπανών, με αποτέλεσμα την εκ των υστέρων νομιμοποίηση της εκταμίευσης ερωτάται ο κ. υπουργός, αν θα προβεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα στους κατάλληλους ελέγχους που ήδη έχουν διαταχθεί από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και για ποιο λόγο και ποιος ευθύνεται για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση διεκπεραίωσης της αλληλογραφίας και του ελέγχου».
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: