Όπιο και κρακ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Δύο Άγγλοι υπήκοοι, ιρακινής καταγωγής, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία, έχοντας στο αυτοκίνητό τους μεγάλη ποσότητα οπίου και κρακ. Πρόκειται για δύο ναρκωτικές ουσίες που ακριβοπληρώνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι όμως από τις ελάχιστες φορές που κατάσχονται στην περιοχή μας.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα άνδρες του ειδικού κλιμακίου, έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δύο Άγγλοι. Τα συχνά ταξίδια που έκαναν το τελευταίο εξάμηνο και οι χώρες που επισκέπτονταν όπως προέκυπτε από τα διαβατήριά τους, κίνησε τις υποψίες.
Για την έρευνα στο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ο οποίος στους μασπιέδες του οχήματος εντόπισε τις συσκευασίες με τις ποσότητες των ναρκωτικών. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6,2 κιλά καθαρού οπίου και έξι κιλά κρακ.
Οι δύο Άγγλοι είχαν περάσει από τα ελληνικά σύνορα πριν από είκοσι ημέρες. Σε αυτό το εικοσαήμερο είχαν ταξιδέψει τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Βουλγαρία και χθες το βράδυ επιχείρησαν και πάλι να επιστρέψουν στην Ευρώπη.
Το τελευταίο εξάμηνο έκαναν παρόμοια ταξίδια πάνω από δέκα φορές, ενώ κινούνταν με μεγάλη άνεση σε όλη την Ευρώπη, από την Ιταλία μέχρι την Αγγλία και την Ολλανδία, χωρίς ποτέ να κινήσουν τις υποψίες κανενός, παρότι είναι βέβαιο ότι στόχος κι αυτών των ταξιδιών ήταν η διακίνηση ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: