Μόνιμοι και συμβασιούχοι δεν χωράνε πια στην Διεύθυνση Αλλοδαπών

Ούτε γραφείο να δουλέψουν, ούτε καρέκλα να καθίσουν δεν θα έχουν σε λίγο οι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Ηπείρου!
Στα μέσα Απριλίου περίπου στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας έφτασε το αριθμ.19396 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το οποίο ζητούνταν να επιστρέψουν στην εν λόγω υπηρεσία όσοι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί στο παρελθόν με σχετική προκήρυξη όπως και οι συμβασιούχοι της ίδιας υπηρεσίας που είχαν μονιμοποιηθεί ύστερα από σχετική δικαστική απόφαση.


Για την επιστροφή τους το Υπουργείο Εσωτερικών επικαλείται αυξημένο φόρτο εργασίας που θα έχει η Διεύθυνση Αλλοδαπών τους επόμενους μήνες, λόγος που αν είναι αληθής μπορεί να σημαίνει κι ένα μεγάλο κύμα ελληνοποιήσεων.
Στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου, οι υπάλληλοι αυτοί, ξεπερνούν τους δέκα, και σταδιακά επιστρέφουν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Φαίνεται όμως ότι για τις ανάγκες της Ηπείρου οι υπάλληλοι αυτοί δεν επαρκούσαν. Έτσι λίγες μέρες μετά το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια προχώρησε στην προκήρυξη για την πρόσληψη δέκα ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.
Έτσι την μία ημέρα αποχώρησαν τέσσερις εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους είχαν λήξει και την επομένη τοποθετήθηκαν οι νεοπροσληφθέντες. Για τον τρόπο επιλογής τους μπορούν να ειπωθούν πολλά, όμως αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.

Το σημαντικό και κυρίαρχο είναι ότι μία υπηρεσία, που μπορεί να θεωρηθεί και ευαίσθητη, στελεχώνεται με μία πληθώρα υπαλλήλων, μόνιμων και συμβασιούχων, χωρίς αντικείμενο εργασίας προς το παρόν και χωρίς κανείς να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει προς τι τόσοι συμβασιούχοι σε μία περίοδο περικοπών και λιτότητας.
Προς επιβεβαίωση όλων αυτών παραθέτουμε παρακάτω το έγγραφο της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόσληψη και την τοποθέτηση των δέκα συμβασιούχων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
& ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Ιωάννινα 30-4-2010

Ταχ. Δ/νση: Μαρ.Κοτοπούλη 66
45445 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πληροφορίες: Νίκη Ταπεινοπούλου
Τηλ: 2651027431
Fax: 2651027431
Ηλεκτρ. Δ/νση: www.roe.gr
Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: allodapoi@epirus.gov.gr
Αριθ.Πρωτ.: 3205


Α Π Ο Φ Α Σ Η


ΘΕΜΑ : Πρόσληψη δέκα (10) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες, στην Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Περιφέρειας Ηπείρου και τα Τμήματά της.

΄Εχοντας υπόψη τις διατάξεις:

1. Του Ν.3200/1955 “περί διοικητικής αποκεντρώσεως”, (ΦΕΚ 97/Α/1955), όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3620/1956 “περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως των διατάξεων περί διοικητικής αποκεντρώσεως” (ΦΕΚ 279/Α/1956) και το ΝΔ 532/1970 “περί συμπληρώσεως κλπ.” (ΦΕΚ 103/Α/1970).
2. Του Ν. 1622/1986 «Περί τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ.» (ΦΕΚ 92/Α/1986) και του ΠΔ 51/1987 «Καθορισμός των περιφερειών της χώρας για το σχεδιασμό, προγραμματισμό κλπ.» (ΦΕΚ 26/Α/1987).
3. Του Ν. 2372/1996 «Σύσταση φορέων για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας» (ΦΕΚ 29/Α/1996), και του ΠΔ 402/96 «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 43 του ΠΔ 609/85» (ΦΕΚ 269/Α/1996).
4. Του Ν. 2503/97 «περί διοίκησης, οργάνωσης, στελέχωσης στης Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 107/Α/1997).
5. Του ΠΔ 66/2002 (ΦΕΚ 52/Α/19-3-2002) «Σύσταση Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου».
6. Του Κεφ. Δ του ΠΔ 410/88 «Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της κείμενης Νομοθεσίας που αφορούν το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κλπ. (ΦΕΚ 191/Α/88).
7. Την με αριθ. πρωτ. ΔΙΠΠ/Φ.εγκρ.1/11/3708/5663/15.3.2010 εγκριτική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την πρόσληψη διακοσίων ενενήντα τεσσάρων (294) ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες στις Περιφέρειες της Χώρας.(εποχικού προσωπικού 8 μηνών) του ΥΠΕΣΔΔΑ σαράντα δύο (42) ατόμων για το έτος 2009.
8. Την με αριθ. πρωτ. 2159/18-3-2010 ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2010 για την σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Περιφέρειας Ηπείρου.
9. Τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων σε κάθε Υπηρεσιακή Μονάδα της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Περιφέρειας Ηπείρου σύμφωνα με τις εμπρόθεσμα υποβληθείσες αιτήσεις και συναφή δικαιολογητικά.
10. Τις επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Περιφέρειας Ηπείρου.

.//.


Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Προσλαμβάνουμε :

Α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού επτά (7) άτομα
Β) ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν.ΑΡΤΑΣ
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ένα (1) άτομο
Γ) ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ένα (1) άτομο
Δ) ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ένα (1) άτομο

Η διάρκεια απασχόλησής τους δεν μπορεί να ξεπεράσει τους οκτώ (8) μήνες, σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση της Επιτροπής της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 (άρθρο 2 παρ. 1).

Ειδικότερα προσλαμβάνουμε ονομαστικά τους κάτωθι :

Α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού επτά (7) άτομα
1. Πουτέτση Ευδοξία του Πέτρου
2. Ράπτη Γεωργία του Φωτίου
3. Βάββα Βασιλική του Δημητρίου
4. Μάντζιου Ευαγγελία του Κωνσταντίνου
5. Σπυρονίκου Ευαγγελία του Ιωάννη
6. Σουκαλάρη Ελίντα του Χαραλάμπους
7. Λατίνος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
Β) ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν.ΑΡΤΑΣ
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ένα (1) άτομο
1. Γκούβα Μαρία του Χρήστου
Γ) ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ένα (1) άτομο
1. Κανά Παναγιώτα του Δημητρίου
Δ) ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ένα (1) άτομο
1. Σιάρκου Μαρία του Αλεξάνδρου

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν κάποιοι από τους προαναφερόμενους για ανάληψη υπηρεσίας ή αποχωρήσουν πριν τη λήξη της χρονικής διάρκειας απασχόλησής τους θα αντικατασταθούν κατά σειρά με άλλους σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης κατά Νομό των υποψηφίων που έχουν συνταχθεί.
Η ανάληψη υπηρεσίας του ανωτέρω προσωπικού διαπιστώνεται με έγγραφο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Περιφέρειας Ηπείρου.
Η απασχόληση αυτή είναι εξαρτημένη εργασία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι απασχολούμενοι υπάγονται στις διατάξεις του Κεφ. Δ΄ του ΠΔ 410/88 σε συνδυασμό με τις όμοιες της εργατικής Νομοθεσίας και συνεπώς συντρέχουν για τους απασχολούμενους οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις αυτές.

Η προκαλούμενη δαπάνη για την πρόσληψη των ανωτέρω που θα βαρύνει το τρέχον οικονομικό έτος θα καλυφθεί από την εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό πίστωση για απόδοση παραβόλων αλλοδαπών (ΚΑΕ 3299 Ε.Φ. 07-110).

Η διάρκεια απασχόλησής τους δεν μπορεί να ξεπεράσει τους οκτώ (8) μήνες, οπότε λήγει αυτοδίκαια η σύμβαση εργασίας και οι απασχολούμενοι αποχωρούν από την Υπηρεσία χωρίς αποζημίωση για την αιτία αυτή (πλην της μη ληφθείσης άδειας) και χωρίς καμία διατύπωση.

Η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας των ανωτέρω προσλαμβανομένων ορίζεται η 3η Μαϊου 2010, ημέρα Δευτέρα.

΄Οσοι από τους ανωτέρω δεν παρουσιασθούν εντός δύο (2) ημερών από την ανωτέρω ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας, θεωρείται ότι δεν αποδέχονται την πρόσληψή τους και για την κάλυψη της θέσεως θα κληθούν κατά σειρά ισάριθμοι αναπληρωματικοί σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΤΑ

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: