Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα: «Οι προσλήψεις έγιναν με διαφάνεια»

Τη διαφάνεια των προσλήψεων 10 ατόμων με οκτάμηνη σύμβαση στη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας υπεραμύνθηκε χτες η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.
«Όσοι εμφανίζονται όψιμοι τιμητές της διαφάνειας ας μας πουν πότε τα προηγούμενα χρόνια έγιναν ανάλογες προσλήψεις με τέτοιες διαδικασίες. Πού θα βρουν αναρτημένα τα πρακτικά των επιτροπών και πού τα ονόματα και τα μόρια των προσληφθέντων. Καλό θα είναι λοιπόν, κάποιοι να μην παίζουν με τον πόνο των νέων ανθρώπων όταν μάλιστα αυτοί είναι άνεργοι» τόνισε η περιφερειάρχης. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που έθιγαν κυρίως όχι τόσο τον τρόπο πρόσληψης των ανθρώπων αυτών όσο την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα των προσλήψεων εν καιρώ οικονομικής κρίσης.


Η κυβέρνηση είχε εγκρίνει την προκήρυξη 294 θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας από τον Δεκέμβριο. Οι συμβασιούχοι αυτοί προορίζονταν για τη στελέχωση υπηρεσιών των περιφερειών, και κυρίως των Διευθύνσεων Αλλοδαπών. Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, που ενέκρινε την προκήρυξη των θέσεων, είχε κρίνει αναγκαίες τις προσλήψεις λόγω έλλειψης προσωπικού σε αυτές τις υπηρεσίες, με δεδομένο την αναμενόμενη αύξηση της προσέλευσης μεταναστών σε αυτές για να αιτηθούν την πολιτογράφησή τους βάσει του νέου κώδικα ιθαγένειας.
Η κα Γεωργακοπούλου ξεκαθάρισε ακόμα ότι «από τους υπαλλήλους που έφυγε από την υπηρεσία αλλοδαπών δεν εκδιώχθηκε κανείς. Έληξαν οι συμβάσεις τους». Εκτός από τους νεοπροσληφθέντες, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών επέστρεψαν και όσοι μόνιμοι υπάλληλοι της Περιφέρειας είχαν την οργανική τους θέση εκεί. «Η διαφάνεια θέλει αρετή και τόλμη» είπε νόημα η περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: