Επτά ταινίες του Κεν Λόουτς for free!

Ο Βρετανός σκηνοθέτης, Κεν Λόουτς, «προσφέρει» δωρεάν στην ιστοσελίδα Youtube.com επτά από τις σημαντικότερες ταινίες του.
Βραβευμένος με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2006 για την ταινία "Ο άνεμος που κουνά το κριθάρι", "ανέβασε" στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα επτά από τις πιο σημαντικές ταινίες του, προκειμένου να μπορέσει δωρεάν ο κάθε επισκέπτης να τις απολαύσει, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Επίσης, είναι διαθέσιμο ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 45 λεπτών που αναφέρεται στη ζωή του σκηνοθέτη.


Ο Κεν Λόουτς αποτελεί έναν από τους καλύτερους κινηματογραφιστές της Μεγάλης Βρετανίας και κύριο εκπρόσωπο του σοσιαλιστικού ρεαλισμού στη Γηραιά Αλβιώνα.

Ταγμένος στο πλευρό της βρετανικής εργατικής τάξης, δημιούργησε πολλές ταινίες κοινωνικού περιεχομένου σχετικά με τους εργάτες στην Θατσερική Αγγλία, όπως το «Raining stones» ή το «Rif Raff». Σε πιο πρόσφατες δουλειές του, επιτέθηκε στο φιλελευθερισμό με το «Navigators» και στην εκμετάλλευση των παράνομων μεταναστών εργαζομένων με το «It's a free world».

Προς το παρόν, διαθέσιμες είναι οι ακόλουθες έξι ταινίες του: «Cathy come home», «Poor Cow», «Kes», «Hidden Agenda», «Riff Raff» και «Just a kiss». Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανέβει το «Navigators».


http://www.youtube.com/user/KenLoachFilms#p/p

Δεν υπάρχουν σχόλια: