Συνάντηση του Μάριου Κάτση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Συζήτηση για το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας και τη δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα
Συνάντηση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 04/03/2019 ο Μάριος Κάτσης, με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Ο Βουλευτής συνεχάρη την Υπουργό για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε τα τελευταία χρόνια τόσο στην προσέλκυση τουριστών, όσο και στην αύξηση των επενδύσεων στον κλάδο, καθώς και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. 
Τα επιτεύγματα είναι αδιαμφισβήτητα, με τα ρεκόρ να καταρρίπτονται κάθε χρόνο, στηρίζοντας σθεναρά την ελληνική οικονομία και τον κόσμο της εργασίας.

Αφού συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί περεταίρω το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης της διαδικασίας, ώστε να προχωρήσει η αδειοδότηση της μαρίνας στην Ηγουμενίτσα.
Η δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ο Μάριος Κάτσης εξήγησε στην Υπουργό, ότι η αδειοδότηση της μαρίνας αποτελεί το καθοριστικό βήμα ώστε να προχωρήσει σε δεύτερο στάδιο η κατασκευή της. Η δημιουργία της θα γεννήσει νέες ευκαιρίες στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου, που με τη σειρά της θα ισχυροποιήσει την τοπική οικονομία και θα ανοίξει καινούργιες προοπτικές για το συνολικό τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.
Η Υπουργός τόνισε από την πλευρά της τη σημασία που έχουν τα παράλια και η ενδοχώρα της Ηπείρου γενικότερα, στην υλοποίηση του στόχου του Υπουργείου για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, με παράλληλη ανάδειξη νέων προορισμών. Όσον αφορά τη δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, η κ. Κουντουρά εξέφρασε την στήριξη της στο project, και δήλωσε διαθέσιμη να συνδράμει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: