Κόνιτσα: Ένας 30χρονος και τρεις 17χρονοι οι δράστες της επίθεσης σε ανήλικους πρόσφυγες

Λίγες μόλις μέρες χρειάστηκε η Αστυνομία για να φτάσει στα ίχνη των δραστών της ρατσιστικής επίθεσης σε ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν σε δομή της Κόνιτσας. Ήδη και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί ενός συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση ενός ακόμη δράστη. Πρόκειται για έναν 30χρονο ο οποίος κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και διαμένει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων και τρεις 17χρονους, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι μαθητές.
Την έρευνα της υπόθεσης είχε αναλάβει το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων το οποίο με μεθοδική έρευνα έφτασε πολύ γρήγορα στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Σε βάρος των δραστών σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και εξοπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των ανηλίκων προσφύγων, που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης Κόνιτσας.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί δυσφορία ακόμα ένας.
Οι τραυματίες, οι οποίοι διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας, είχαν διακομισθεί το ίδιο βράδυ στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Δουρούτη» απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.
Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: