Bραδιά τιμής για τον εξαίρετο Θεσπρωτό επιστήμονα και πανεπιστημιακό Φώτη Ι.Μήτση

Από την βραδιά τιμής για τον εξαίρετο ΘΕΣΠΡΩΤΟ επιστήμονα και πανεπιστημιακό ΦΩΤΗ.Ι.ΜΗΤΣΗ. όπου παρουσιάστηκε το συγγραφικό του έργο, επτά θεματικών ενοτήτων ‘’ Ανθολόγιο- Απόηχος μιάς ζωής ‘’
Ο Φώτης Μήτσης είναι Ομότιμος καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεννήθηκε το 1926 στο Φοινίκι Θεσπρωτίας και σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1951.
Αναγορεύθηκε διδάκτορας της ίδιας Σχολής το 1962, ενώ δυο χρόνια αργότερα (1964) έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Άρχισε την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του το 1956 στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στον δημόσιο βίο, διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κατά τα έτη 1987–1988 και 1997–2001, πρόεδρος (1976 – 1979) του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συλλόγου, ενώ επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), μέλος ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ,μέλος του ΔΣ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κ.α.
Στo πλαίσιο της δραστηριότητάς του συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση και οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου Θεσπρωτίας.
Τέλος, έχει τιμηθεί με Μετάλλιο και Δίπλωμα Εξαιρέτων Πράξεων για τη συμμετοχή και δράση του στην Εθνική Αντίσταση κατά των Ιταλογερμανών.
Διετέλεσε τακτικός καθηγητής έως το 1994, και πλέον είναι ομότιμος καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: