Αντ. Μπέζας: «Τι συζήτησαν και πού συμφώνησαν Κοτζιάς και Μπουσάτι;» (βίντεο)

«Ουσιαστική δουλειά» και «ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» στα ανοικτά διμερή θέματα Ελλάδας και Αλβανίας δήλωσαν ότι έγιναν κατά τις συνομιλίες που είχαν στην Κρήτη, το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς και της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι.
Οι δύο υπουργοί, όπως τονίστηκε στο κοινό ανακοινωθέν τους, το τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου, συζήτησαν «σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον τα ανοικτά διμερή θέματα» αναγνωρίζοντας «τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων».
«Συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους».
Όλα αυτά χωρίς λεπτομέρειες για την ατζέντα και με τις εικασίες να αφήνονται σε μας σχετικά με τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, στα ευαίσθητα διμερή θέματα με την προβληματική γείτονα.
Το Τσάμικο τίθεται από την Ελλάδα ως υπαρκτό θέμα; Οι περιουσίες των μειονοτικών στη Χιμάρα και η συμφωνία για την ΑΟΖ που είχαν υπογράψει στο παρελθόν Καραμανλής και Μπερίσα, είναι μερικά από τα «αγκάθια», για τα οποία ο πρώην Υπουργός, Αντώνης Μπέζας ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, μιλώντας στον Παναγιώτη Μπούρχα στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, το βράδυ της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: