Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», με τα προϊόντα της – και κυρίως την φέτα να έχουν κατακτήσει τις ξένες αγορές.
Κατά 12% αυξήθηκαν οι εξαγωγές της στη διάρκεια του 9μήνου 2013 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, γεγονός που επιβεβαιώνει την σταθερή αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και τη θέση της μεταξύ των μεγαλύτερων Ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών.
Η «Δωδώνη», μέσα από τη διεθνή εξαγωγική της παρουσία σε 35 χώρες, προωθεί δυναμικά τα ελληνικά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, σε μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές όπως της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας, ενώ συνεχώς ενισχύει την παρουσία της στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
Τη «δύναμη του πυρός» φυσικά αποτελεί η φέτα, ωστόσο σήμερα το ...προϊόντικο χαρτοφυλάκιο της «Δωδώνης» περιλαμβάνει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, με 80 ξεχωριστά προϊόντα που διακρίνονται για την εξαιρετική τους ποιότητα και γεύση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δυναμική ανάπτυξη, ο πολύπλευρος στρατηγικός σχεδιασμός και η ανανέωση της εικόνας για τη «Δωδώνη» συνδέεται και με την αλλαγή της ιδιοκτησίας της εταιρείας, καθώς τον Νοέμβριο συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος όπου πλέον τη πλειοψηφία κατέχει η διεθνής επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives.
Ανάκαμψη και στην Ελλάδα
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα αποτελέσματα και στις εγχώριες πωλήσεις οι οποίες, έχουν σταθεροποιηθεί, για πρώτη φορά, μετά από τις χαμηλές αποδόσεις των τελευταίων 3 χρόνων, ως συνέπεια της αποτελεσματικής στρατηγικής και της επένδυσης της εταιρείας στη συνεργασία της με τους εργαζόμενους, τους τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές, τους συνεργάτες και κυρίως τους πελάτες της
Σε εκθέσεις
Σημαντικό παράγοντα για την εταιρεία αποτελούν και οι ενέργειες προβολής της ελληνικής παραγωγής μέσα από τις πρωτοβουλίες της «Δωδώνης» στο εξωτερικό, καθώς, κατά το πρόσφατο διάστημα η εταιρεία συμμετείχε στη διεθνή έκθεση κύρους «Anuga 2013», στην Κολωνία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση για τον κλάδο τροφίμων και ποτών, παγκοσμίως. Η δυναμική παρουσία της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας στην έκθεση απέσπασε τα θετικά σχόλια των επισκεπτών και των αγοραστών, καθώς η εταιρεία προέβαλλε, με τον καλύτερο τρόπο, την περιοχή της Ηπείρου και την ποιότητα και ξεχωριστή γεύση των τυροκομικών και γαλακτοκομικών της προϊόντων, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις προσπάθειες της Ελλάδας για καινοτομία στον κλάδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου