Δεν θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες

Δεν θα επιβληθεί τελικά έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, διευκρινίζοντας ότι υπήρξαν σκέψεις, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υιοθέτησή του.
Σε συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα στο υπουργείο Oικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Aν. Λοβέρδος συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες, προκειμένου να δοθεί η αίσθηση ότι τα σκληρά μέτρα δεν επιβάλλονται μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.


Ωστόσο, η λήψη μιας τέτοιας απόφασης προβλημάτιζε το οικονομικό επιτελείο, αφού μία νέα επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους εκείνους που δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα, θα τους έπληττε για μία ακόμη φορά, ενώ θα άφηνε στο απυρόβλητο όλους εκείνους που συστηματικά φοροδιαφεύγουν. Aξίζει να σημειωθεί ότι 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα «φτώχειας» κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έχουν στην κατοχή τους μεγάλες και πολυτελείς κατοικίες, καθώς και ακριβά αυτοκίνητα.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: