Διαψεύδει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

Το Kέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η.) με πρόεδρο την Κατερίνα Μιτοπούλου έρχεται να διαψεύσει τα όσα υποστηρίζει ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας σε ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης περί μη αποδοχής αιτήσεων εισαγωγής ηλικιωμένων στο πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (αλλά και στο Γηροκομείο Φιλιατών) αν και υπάρχουν κενές θέσεις.

Στη Θεσπρωτία, υπάρχει το Παράρτημα ΑμεΑ Θεσπρωτίας με δύο δομές: μία στην Ηγουμενίτσα και μία στους Φιλιάτες. Η κ. Μιτοπούλου αναφέρει ότι από 1 Ιανουαρίου του 2018 έχουν εισαχθεί 18 άτομα στο Παράρτημα ΑμεΑ -12 στην Ηγουμενίτσα και 6 στους Φιλιάτες, ενώ έχουν δρομολογηθεί άλλες 5 εισαγωγές. Σημειώνει δε ότι η συνολική δυναμικότητα των κλινών στη δομή της Ηγουμενίτσας αφορά 35 κλίνες και στη δομή των Φιλιατών 31, όπως και ότι η λίστα αναμονής στον ΕΠΟΠΠΥ Θεσπρωτίας ανέρχεται σε 39 άτομα.
Επισημαίνει ακόμη ότι η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου έχει ενημερώσει εγγράφως τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και των δομών υγείας για τις κλειστές μονάδες που διαθέτει το Κέντρο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η αναφορά της ότι στο νομό Θεσπρωτίας παρατηρείται το φαινόμενο υποβολής αυξημένων αιτημάτων σε αντίθεση με το νομό Ιωαννίνων, όπου υφίσταται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κλινών στο Παράρτημα Ιωαννίνων, με τη λίστα αναμονής του ΕΟΠΠΥ ανέρχεται σε 4 άτομα.
«Το Κ.Κ.Π.Π.Η είναι ένας ενιαίος φορέας, με παραρτήματα σε γειτνιάζοντες νομούς, οι οποίοι συνδέονται μέσω της Εγνατίας οδού, με εύκολη και ταχεία πρόσβαση» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μιτοπούλου.
Όσο για την παρέμβαση του κ. Γιόγιακα, εκτιμά ότι «τέτοιου είδους ατεκμηρίωτες αναφορές ουδόλως βοηθούν το κοινωνικό έργο που παρέχουν οι εργαζόμενοι των δημόσιων δομών πρόνοιας αλλά υποδαυλίζουν το χαρακτήρα αυτών, ωθώντας την κοινωνία στη διαμόρφωση λανθασμένων αντιλήψεων περί αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα της χώρας». Απευθύνει δε δημόσια πρόσκληση σε όσους αναρωτιούνται για τη λειτουργία του Παραρτήματος ΑμεΑ Θεσπρωτίας, να το επισκεφθούν.
typos-i.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: