Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος


Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στα Ιωάννινα για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης που έχει καθιερωθεί επισήμως για την 27η Ιανουαρίου, διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών στις 20.30.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής & Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Ομιλήτρια θα είναι η Κατερίνα Σχοινά, Δημοσιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας, Μεταφράστρια, με θέμα: «Κοιτάζοντας κατάματα το ασύλληπτο».

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Αντρέ Σίνγκερ, «Θα πέσει η Νύχτα» (2014, ΗΒ/ΗΠ/ΙσραήλΔανία), ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους τελευταίους μήνες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με βρετανικό υλικό που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε προβληθεί στο σύνολό του. Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: