Ανακοίνωση-Απάντηση της αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλιατών

Συνδημότισσες-Συνδημότες

Τις τελευταίες μέρες διαχέεται πακτωλός παραπληροφόρησης-λάσπης-ψεύδους κατά
της παράταξης μας ,από την σημερινή δημοτική αρχή , συνεπικουρούμενη βέβαια από «ημέτερες φυλλάδες» γνωστών και μη εξαιρετέων εκδοτών , σχετικά με αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών.
Συγκεκριμένα:

A.Η νυν δημοτική αρχή πήρε απόφαση ,κατά πλειοψηφία βέβαια, αφού μειοψήφησε η παράταξη μας να μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, όταν λίγους μήνες πριν τα αύξησε κατά 220%.

Β.Επίσης δεν μείωσε καθόλου τα τέλη ύδρευσης τα οποία και αυτά τα αύξησε λίγους μήνες
πρίν 60%.

Οι αριθμοί βέβαια είναι αμείλικτοι, όσο και αν θέλουν να εμφανίσουν σαν επιτυχία την «δήθεν μείωση τελών».

Απαντάμε λοιπόν προς τους άκρατους λαΪκιστές και ενημερώνουμε ταυτόχρονα τους
δημότες μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας, με τα εξής:

Ναι η παράταξη μας μειοψήφησε στην α. περίπτωση γιατί θεωρούμε ότι είναι κοροΪδία και εμπαιγμός να μειώνεις κατά 50% τα δημοτικά τέλη, όταν πέρυσι είχες αυξήσει αυτά κατά 220%.!!!.
Αντιπροτείναμε λοιπόν η μείωση να είναι τέτοια η οποία θα επανέφερε τα τέλη στις τιμές που ήταν το 2015.Δεν έγινε δεκτή βέβαια η πρόταση μας από την πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής.

Για την β. περίπτωση, όσον αφορά βέβαια τα τέλη ύδρευσης το «καπέλο» του 60%, αυτό παραμένει.
Η δικαιολογία βέβαια της δημοτικής αρχής, ότι ήταν αναγκασμένη να προβεί σε αυτές τις αυξήσεις, για να εξοφλήσει χρέη προς την ΔΕΗ, που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν ευσταθούν καθώς το 80% περίπου των χρεών αυτών, εξοφλήθηκαν με έκτακτη χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση (Υπουργείο Εσωτερικών),μέσω του προγράμματος έκτακτης επιχορήγησης προς όλους τους δήμους, για εξόφληση διάφορων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ας σταματήσει λοιπόν η δημοτική αρχή την παραπληροφόρηση ,την συκοφαντία ,τα ψεύδη και τη λάσπη που εκτοξεύει είτε μέσω τοπικών τηλεοπτικών σταθμών με « στημένες συνεντεύξεις» και προκαθορισμένες ερωτήσεις –απαντήσεις είτε απευθυνόμενη σε «ημέτερο» ακροατήριο ,σε διάφορα «ημέτερα» στέκια.

Και δυό λόγια για τελευταία φορά για τον μεγαλοεκδότη-τοπικό καναλάρχη:

Γιατί δεν προσήλθε ούτε μια φορά, όχι μόνο στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου, αλλά και στις άλλες συνεδριάσεις για να κάνει σχετικό ρεπορτάζ;

Βέβαια θα απαντήσει κάποιος , μα πώς να έλθει ο άνθρωπος αφού κάθε τόσο είναι «απασχολημένος» με την δικαιοσύνη ως, κατηγορούμενος βέβαια , για «άψογη εκτέλεση καθηκόντων» ως πάλαι ποτέ κραταιός Δήμαρχος και ως «αντικειμενικός»δημοσιογράφος.

Υ.Γ
Αλήθεια τι έγινε με τα λασπόλουτρα Σαγιάδας πώς και πότε θα λειτουργήσουν;
Ας μας ενημερώσει τουλάχιστον ο «πάλαι ποτέ κραταιός» με ποια άδεια τα λειτουργούσε
τότε για να τα «λειτουργήσουμε και τώρα» καθώς από την συγκεκριμένη «συγκλονιστική»
συνέντευξη του τηλεοπτικού του σταθμού κανείς δεν κατάλαβε τίποτε ούτε ακόμη και οι συμμετέχοντες σε αυτή.

Ούτε βέβαια ειπώθηκε κάτι για το περιβόητο δάνειο ύψους 700.000.00 ευρώ, που έλαβε ο πρώην Δήμος Σαγιάδας, με υποθήκη μάλιστα την ΣΑΤΑ του Δήμου,τις τελευταίες μάλιστα μέρες λειτουργίας του ως ανεξάρτητος Δήμος, δάνειο το οποίο θα το πληρώνουμε έως το 2032.!!!

Συνδημότισσες-συνδημότες: Η παράταξη μας θα είναι πάντα εδώ υπεύθυνα και μόνο με αλήθειες και στοιχεία να ασκεί τα καθήκοντα της , όπως άλλωστε επιβάλλεται από τους θεσμούς , ενημερώνοντας σας και υπερασπιζόμενοι πάντα τα δίκαια όλων των δημοτών.

Έπεται συνέχεια…


Για την Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Παππάς Μηνάς
Στεργίου Παναγιώτης
Βλάχος Παρασκευάς
Λένης Φίλιππος
Μπότος Σπύρος
Φερεντίνος Σπύρος
Μπεράτης Γεώργιος
Κολιομίχος Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: