2η θέση στο διαγωνισμό EUSO 2018 το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας αποτελούμενη από τους: Βένου Χριστιάνα, Μητσιώνη Κωνσταντίνο και Μπρέστα Έλενα κατέλαβε τη 2η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 2018 (Βόρειας Ελλάδας) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27-1-2018 στη Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) με σκοπό την επιλογή των ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που εφέτος θα πραγματοποιηθεί στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Οι μαθητές ως αποτέλεσμα της δεύτερης θέσης που κατέλαβαν στο διαγωνισμό, κέρδισαν επίσης τη δωρεάν συμμετοχή τους στο 1ο Θερινό Σχολείο που διοργανώνει στα τέλη του Ιουνίου η ΠΑΝΕΚΦΕ με χορηγό τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Επίσης από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών κέρδισαν τη δωρεάν συμμετοχή τους στο Θερινό Σχολείο της Παραμυθιάς, όπου με τη συμπαράσταση του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας θα παρουσιάσουν τα πειράματα στα οποία διαγωνίστηκαν.
Το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές για την επιτυχία τους, αλλά και τους καθηγητές τους Ιωάννου Γεώργιο, Μπακάλη Ανίτα και Τσουμέτη Χρήστο που ανέλαβαν την προετοιμασία της ομάδας για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: