Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Ηγουμενίτσα [βίντεο]

«Αν ανατρέξουμε στα 41 χρόνια ιστορίας αυτής της παράταξης, θα δούμε ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδιζε όταν τολμούσε και έκανε αλλαγές. Από την άλλη έχανε, την προσπερνούσαν οι εξελίξεις, όταν έμενε πίσω σε μια λογική φοβική και συντηρητική», τόνισε χθες στην κεντρική ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην αίθουσα «ΠΑΝΘΕΟΝ»είναι τα εξής:

-Για την επόμενη ημέρα της παράταξης και της χώρας:
Ήρθε η ώρα κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός
Ήρθε η ώρα κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός. Να αλλάξουμε εμείς νοοτροπία των κλειστών συστημάτων για να πείσουμε τους πολίτες πως μπορούμε και πάλι να αλλάξουμε τη χώρα. Μόνο αν κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός, μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν και πάλι. Πρέπει αυτή τη στιγμή να αντιληφθούμε όλοι, ότι η ιδεολογία μας για την οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι, είναι η κρατούσα ιδεολογία. Είναι αυτή η οποία στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί πλούτο. Γιατί αν δεν δημιουργήσουμε πλούτο δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη το μόνο που κάνει είναι να αναδιανέμει τη φτώχεια.

-Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ:
Η χώρα και η παράταξη δε μπορούν να περιμένουν
Πριν πάρω τις αποφάσεις μου, πολλοί μου έλεγαν: «Γιατί βιάζεσαι; Είσαι μόλις 38 χρόνων. Έχεις τέσσερα χρόνια στην Περιφέρειά σου. Περίμενε. Καλλιέργησε το προφίλ σου, την εικόνα σου από το ρόλο που έχεις. Άσε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Η παράταξη έχει δυσκολίες τώρα, η χώρα ακόμα μεγαλύτερες». Δεν είναι αυτή η λογική μου για την πολιτική. Δεν είναι η προσωπική φιλοδοξία που πρέπει να κυριαρχεί στις αποφάσεις ενός πολιτικού. Οι πολιτικοί πρέπει να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, να μην κρύβονται, και όχι στα εύκολα. Για αυτό είμαι σήμερα εδώ και δεν περιμένω, γιατί δεν περιμένει η χώρα μου, γιατί δεν μπορεί να περιμένει η παράταξή μου.

Το παρών στην ομιλία του έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λωλος ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και παλαιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρωί ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Μετσόβου και συνομίλησε με πολίτες της περιοχής. Ακολούθως επισκέφτηκε την Παραμυθιά και την Ηγουμενίτσα, όπου είχε συναντήσεις με πολίτες στο κέντρο των δυο πόλεων της Θεσπρωτίας και έγινε δεκτός με θέρμη από τους κατοίκους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: