Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Για τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και για τα κλειστά Δημόσια Ι.Ε.Κ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του της 20ης Νοεμβρίου 2015 συζήτησε το θέμα που προέκυψε από το σταμάτημα της χρηματοδότησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.
Η απόφαση σας αυτή αφορά το δικαίωμα στέγασης, άρα και λειτουργίας του Ε.Κ.Θ. αλλά και όλων των Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων του νομού Θεσπρωτίας που στεγάζονται σε αυτό.
Άλλωστε το θέμα της δύναμης των Σωματείων και λειτουργίας τους έχει να κάνει και με την οικονομική κρίση που περνάμε (π.χ. κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία).
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας προς το Ε.Κ.Θ.
Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να έχουν την δική τους συνδικαλιστική στέγη, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
Θα θέλαμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας αυτή και να συνεχίσετε την χρηματοδότηση του Ε.Κ.Θ. που αφορά και την στέγαση ΟΛΩΝ των Σωματείων του Νομού Θεσπρωτίας.
Η συνέχιση της χρηματοδότησης στην ουσία σημαίνει επιστροφή μέρος των χρημάτων από την εισφορά των εργαζομένων προς στον ΟΑΕΔ.


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το ότι παραμένουν κλειστά τα Δημόσια Ι.Ε.Κ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του της 20ης Νοεμβρίου 2015, διαπιστώνοντας ότι συνεχίζουν, ανεξήγητα, να παραμένουν κλειστά τα δημόσια ΙΕΚ, Αποφάσισε ομόφωνα
Να εκφράσει την ανησυχία του και να καταγγείλει το γεγονός της μη έναρξης των μαθημάτων .
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, ακόμα και για περίοδο κρίσης, του Υπουργείου Παιδείας να κρατά κλειστά τα ΙΕΚ, να φέρνει σε απόγνωση μαθητές και γονείς, να επιτείνει την αγωνία των εκπαιδευτικών, δεν δικαιολογεί καμία κατανόηση και εγείρει ερωτηματικά.
Καλείται η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι να πάψουν να αδιαφορούν και να παίζουν με τις αγωνίες των ανθρώπων και τα όρια των φτωχών και αδύναμων οικογενειών.
Δηλώνουμε περίτρανα ότι στηρίζουμε τη λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ γιατί είναι πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: