Ολγα Γεροβασίλη: Περιμένω μια γενναία συγγνώμη από την ΠΟΕΔΗΝ

Απάντηση στην επίθεση από τους συνδικαλιστές των νοσοκομείων
Για «λασπολογία, ψεύδη και φωτογραφικές "κίτρινες" ανακοινώσεις» κάνει λόγο στην αιχμηρή ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τίτλο «Για τις δαπάνες υγείας, η διαφθορά και η διαπλοκή βρίσκονται και στην αυλή της κυβέρνησης».


Η κυρία Γεροβασίλη χαρακτηρίζει τους συνδικαλιστές «"λαγούς" του τυφλού κομματισμού», την επίθεση στο πρόσωπό της «απροσχημάτιστη και πολιτικά εμπαθή» και σημειώνει «την πολύχρονη δράση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, απ' όποια θέση και αν βρέθηκα».

Η επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ

Οι συνδικαλιστές των δημόσιων νοσοκομείων, αφού εξέθεταν τα προβλήματα λόγω κρατικής υποχρηματοδότησης στον ΕΟΠΥΥ, την αύξηση των εισφορών όπως και το κόστος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους εργαζομένους αλλά και την απαξίωση του ΕΣΥ, μιλούσαν για δαπάνες 25 εκατ. ευρώ για αξονικές και 50 εκατ. ευρώ για μαγνητικές το πρώτο εξάμηνο του 2015 από τον ΕΟΠΥΥ.

Αναφέρθηκαν στο ότι η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ - ΑνΕλλ είχε στόχο να πατάξει τη διαπλοκή και τη διαφθορά στην Υγείας και σε αυτό το σημείο ενέπλεξαν, εμμέσως πλην σαφέστατα, την ακτονολόγο κυρία Γεροβασίλη λέγοντας: «Ας ξεκινήσουν από την αυλή τους». Τονίστηκε ότι στο νοσοκομείο Πρέβεζας ο αξονικός τομογράφος για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι εκτός λειτουργίας, ενώ δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, όπως και το νοσοκομείο Άρτας, όπου ο αξονικός είναι πεπαλαιωμένος (μοντέλο 1998) και τακτικά είναι εκτός λειτουργίας.

Και «φωτογραφίζοντας» στην κυρία Γεροβασίλη σημείωναν: «Την περίοδο που οι αξονικοί τομογράφοι των δύο νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας, οι κάτοικοι των δύο νομών (200.000) εξυπηρετούνται από ένα και μοναδικό ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Άρτας, ιδιοκτησίας κυβερνητικού προβεβλημένου στελέχους. Το σύνολο των μαγνητικών τομογραφιών των κατοίκων των δύο νομών πραγματοποιούνται σε δύο ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα που λειτουργούν στην πόλη της Άρτας. Το ένα εκ των δύο ανήκει στην ιδιοκτησία του ίδιου κυβερνητικού στελέχους».

Και συνέχιζαν: «Το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ακτινοδιαγνωστικού κέντρου αγωνίζεται να προμηθευτούν τα νοσοκομεία της περιοχής που εκλέγεται βουλευτής σύγχρονο αξονικό και μαγνητικό τομογράφο; Ασφαλώς ΟΧΙ!!!»

Η απάντηση

«Η λασπολογία, τα ψεύδη και οι φωτογραφικές "κίτρινες" ανακοινώσεις δεν αλλάζουν τα γεγονότα, ούτε κάμπτουν την προσπάθειά μας να σπάσουμε τα δίκτυα συμφερόντων -μικρών και μεγάλων- και να πάμε γρήγορα τη χώρα μας ψηλά.

Η απροσχημάτιστη και πολιτικά εμπαθής επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ προσκρούει βιαίως, όχι μόνο στην αλήθεια και στην κοινή πεποίθηση των πολιτών της Άρτας, αλλά και στην πολύχρονη δράση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, απ' όποια θέση κι αν βρέθηκα. Απ' το 2012, που εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχω ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο που αφορούσε την καλύτερη δυνατή στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Άρτας, καθώς και των υπολοίπων δημόσιων δομών φροντίδας υγείας του Νομού, μέσα από 7 ερωτήσεις και 3 αναφορές. Συγκεκριμένα, η εύρυθμη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου Άρτας αποτέλεσε αντικείμενο της υπ' αριθμ. 3613/2013 ερώτησής μου προς τον τ. υπουργό Υγείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι "λαγοί" του τυφλού κομματισμού, που βλέπουν στο πρόσωπό μου μια κυβέρνηση, της οποίας τη σταθεροποίηση και την κοινωνική εμπέδωση δεν ανέχονται και καταφεύγουν σε "φωτογραφικές" προσωπικές αιχμές, άραγε ούτε το θάρρος να με κατονομάσουν δεν έχουν;

Ας γνωρίζουν ότι δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτε. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, πόσο μάλλον "βεγγαλικά".

Ουδέποτε υπήρξα ανεπάγγελτη, όπως ουδέποτε κατέφυγα σε αθέμιτες μεθόδους κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματός μου, για την οποία παραμένω υπερήφανη.

Με την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων έγινε διακοπή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ακόλουθα με το θεσμικό πλαίσιο για τους κατέχοντες κυβερνητικά αξιώματα. Και το αναφέρω, μιας και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ άφησε υπονοούμενα και γι' αυτό.

Πολύ σύντομα η αλήθεια θα αποκατασταθεί, δεν θα μπορούν να υποστηρίζουν τα ψεύτικα σενάριά τους, θα λάβουν αποστομωτικές απαντήσεις κι από φορείς την αξιοπιστία των οποίων δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν.

Έστω και τότε, περιμένω μια γενναία συγνώμη, που θα αποκαταστήσει, στον ελάχιστο βαθμό, και το ρόλο των αιρετών συνδικαλιστών στο δημόσιο διάλογο και βίο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: