Ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Τσίπουρου

Για δεύτερη φορά φέτος, ο δήμος Ιωαννιτών ετοιμάζεται για τη γιορτή τσίπουρου, με στόχο να αναδείξει το παραδοσιακό αυτό προϊόν αλλά και να συμβάλλει στην τουριστική προβολή του τόπου.
Το 2ο Τσίπουρο Fest διοργανώνουν το Γραφείο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία, σε ειδικά στεγασμένους χώρους με σκοπό για ένα διήμερο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Και τις δύο ημέρες θα υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή μουσική με την ορχήστρα των Κώστα Βέρδη, Γιώργου Πατσούρα, Βασίλη Τσίκα, Διαμαντή Παπαναστασίου και Σωτήρη Κατσούρα καθώς και δωρεάν τσίπουρο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει για το Σάββατο 30 Νοεμβρίου: παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης τσίπουρου με καζάνια και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου, της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, των ΚΑΠΗ της πόλης και του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων. Για την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων Σαρακατσανάκια του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων και του παιδικού τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου.
Το Σάββατο το φεστιβάλ θα λειτουργήσει από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: