Σκυτάλη σε Μικρούτσικο και Θηβαίο

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο, Σάββατο και Κυριακή, η «παρέλαση» καλλιτεχνών από τον Πολυχώρο Αγορά. Σκυτάλη από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου παίρνουν ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος.
Και αυτοί, έρχονται με «χαμηλό» σχήμα για μια ακουστική περισσότερο συναυλία, στην οποία θα παιχθούν όλα τα γνωστά τους κομμάτια, κάμποσα από αυτά που οι ίδιοι αγαπάνε ιδιαίτερα, είτε δικά τους, είτε άλλων συνθετών.

Οι δύο μουσικοί δανείζονται τον τίτλο των εμφανίσεών τους από το βιβλίο του Πάκο Ινάσιο Τάιμπο ΙΙ «Στην ίδια πόλη υπό βροχή» και μαζί τους είναι ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά. Πρόκειται για την πρώτη (επί σκηνής) συνάντηση των δύο μουσικών μετά από οκτώ χρόνια και το δίσκο που έκαναν το 2002 μαζί, τον «Άμλετ της Σελήνης». Εκεί, εκτός από τα καινούργια τραγούδια του δίσκου, επιδόθηκαν και σε μια διαφορετική εκδοχή του «Κοντρόλ» του Κώστα Τριπολίτη, αλλά και . Από τις ζωντανές τους εμφανίσεις πάντως δεν λείπει ούτε ο «Σταυρός του Νότου», το εμβληματικό άλμπουμ που περπατάει στην τέταρτη δεκαετία του, έχοντας σηματοδοτήσει και επηρεάσει καλά και άσχημα την ελληνική μουσική σκηνή.
Ανάμεσα στα τραγούδια που παίζουν οι δύο καλλιτέχνες, με τον Μικρούτσικο στα (ηλεκτρικά) πλήκτρα και τον Θηβαίο στην κιθάρα (κλασική και ηλεκτρική), είναι ανάμεσα σε άλλα ο ομώνυμος «Σταυρός του Νότου», το «Ένα μπλουζ», «Για το φτωχούλη Μπρέρτολτ Μπρεχτ», «Αυτούς τους έχω βαρεθεί», το «Καραντί», αλλά και ο «Γορίλας», τα «Κορίτσια της συγγνώμης» και το «Γέλα πουλί μου» των Κατσιμηχαίων, κ.α. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Πολυχώρου Αγορά, 2651079855.
Οι συναυλίες δεν θα σταματήσουν στον Πολυχώρο, καθώς το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται εξίσου μεγάλα ονόματα, από το Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους Active Member μέχρι τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

http://www.agon.gr/news/120/ARTICLE/9750/2011-01-15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: