Στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων η Α. Γκερέκου για την πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα

Τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη επισκέφθηκε η βουλευτής Κέρκυρας Ά. Γκερέκου (φωτο) και τον ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα, τα Διαπόντια και τους Παξούς.
Η κα Γκερέκου ζήτησε από τον κο Διαμαντίδη να διερευνήσει με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα τόσο από την πλευρά των μεταφορικών μέσων όσο και από την πλευρά των υποδομών. Εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν κινητροδοτεί την παρουσία στη γραμμή γρήγορων και σύγχρονων πλοίων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η Κέρκυρα να μην μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες ανάπτυξης του εγχώριου τουρισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο ζήτησε τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο μελέτης για την ανάπτυξη της λιμενικής υποδομής του Κάβου στη νότια Κέρκυρα. Όπως ανέφερε η κ. Γκερέκου, η ανάπτυξη ενός σύγχρονου λιμανιού στην περιοχή θα μείωνε δραστικά το χρόνο διέλευσης ανάμεσα στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και τους Παξούς, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε νέα τουριστικά ρεύματα ανάμεσα στην Κέρκυρα και τα παράλια της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Για το θέμα αυτό ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα το θέσει άμεσα στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων.
http://www.corfupress.com/bulletin/201101256906/

Δεν υπάρχουν σχόλια: