Καίνε οι χωματερές και τα σκουπίδια

Επί μέρες σιγόκαιγε παλιά χωματερή στην περιοχή των Συβότων με τον καπνό και την δυσοσμία να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.
Το θέμα αυτό ετέθη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, όπου τονίστηκε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής, και θα συζητηθεί διεξοδικά σε προσεχή συνεδρίαση.
Σχετικά με την χωματερή στα Σύβοτα αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου της περιοχή και νυν αντιδημάρχου Γιώργου Γιαννούλη, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει μία οργανωμένη επιχείρηση εμπρησμών η οποία εκδηλώνεται από πέρυσι το Πάσχα.
Επίσης, είπε ότι στο σημείο έχει δημιουργηθεί ένας πρόχειρος και προσωρινός σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, που παραμένουν σε ειδικά κοντέινερ για κάποιες ημέρες, μέχρι να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ του Καρβουναρίου. Ως εκ τούτου, κάποιοι, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, δράττουν την ευκαιρία, προχωρώντας σε εμπρησμούς.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τζάνης, ο οποίος είναι και πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων επεσήμανε την ανάγκη διεξοδικής συζήτησης του θέματος, καθώς σε λίγους μήνες οι δυνατότητες του ΧΥΤΑ στην Κορίτιανη εξαντλούνται και θα πρέπει να βρεθεί λύση για την διάθεση των απορριμμάτων, η οποία μάλλον θα είναι στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου
http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/7464-2011-01-23-18-04-08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: