Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τα αφορολόγητα καύσιμα

Συμβολικός αποκλεισμός της Κακαβιάς την Κυριακή
Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι αντιδράσεις των βενζινοπωλών και στην Ήπειρο, για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να επαναφέρει τη λειτουργία πρατηρίων αφορολογήτων καυσίμων στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς, Ευζώνων και Κήπων Έβρου.
Ήδη η Ένωση των Ιωαννίνων αποφάσισε συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων Ελλάδος - Αλβανίας στην Κακαβιά, ενώ δεν αποκλείει συνέχιση των κινητοποιήσεων, αν το Υπουργείο δεν πάρει πίσω την απόφασή του.

Ο αποκλεισμός θα γίνει αυτή την Κυριακή και σύμφωνα με βενζινοπώλες θα είναι προειδοποιητικός. «Είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε στα άκρα. Πρόκειται για μια απόφαση που μας πηγαίνει ολοένα και πιο κοντά στο λουκέτο» σημειώνουν κάποιοι, ενώ το κλίμα στις τάξεις τους είναι ιδιαίτερα αρνητικό.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο μέχρι στιγμής μοιάζει αδιάλλακτο στη στάση του, όμως, όπως σημειώνουν πηγές, αν οι κινητοποιήσεις από τους πρατηριούχους ενταθούν τότε θα φανεί και η θέση του στο θέμα, το οποίο όμως στελέχη του παρακολουθούν στενά.

Ο ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Για αθέμιτο ανταγωνισμό ενάντια στα ήδη υπάρχοντα πρατήρια έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στη 2η συνεδρίαση των Περιφερειαρχών, που έγινε στην Αθήνα.
Το θέμα ήταν στις πρώτες θέσεις στην ατζέντα της συνάντησης, με τον κ. Καχριμάνη να σημειώνει, ότι από τυχόν επαναλειτουργία των πρατηρίων με δικαίωμα διάθεσης αφορολόγητων καυσίμων, πλήττονται οι ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις και προκαλείται απώλεια θέσεων εργασίας σε ακριτικές περιοχές, ενώ εκτός αυτών θα υπάρξει και απώλεια εσόδων για το Κράτος και τις Περιφέρειες, σε μια περίοδο που αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό όφελος για τους πολίτες!
Ο κ. Καχριμάνης τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των πρατηρίων, μόνο με τους ίδιους όρους που λειτουργούν όλα τα πρατήρια της χώρας, ενώ αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η ανάκληση των σχετικών εγκρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: