Σε αναμονή η διεθνής κοινότητα εν όψει νέας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα Τίρανα

Το αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα προχωρήσει την Παρασκευή στην πραγματοποίηση αντικυβερνητικής διαδήλωσης, στη μνήμη των τριών νεκρών στη διαδήλωση της περασμένης Παρασκευής.
Ο ηγέτης των σοσιαλιστών Έντι Ράμα (φωτο) κάλεσε τους Αλβανούς να βγουν στους δρόμους παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, που ζητεί να ματαιωθεί η διαδήλωση υπό τον φόβο νέων επεισοδίων


Η ΕΕ από την πλευρά έχει καλέσει σε έντονο ύφος τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση της χώρας να πράξουν με τρόπο ώστε να αποκατασταθεί η τάξη. Ενισχύοντας το μήνυμα της ΕΕ την Πέμπτη ο ΟΑΣΕ κάλεσε τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να και τον Έντι Ράμα να ξεκινήσουν διάλογο προκειμένου να έπανέλθει η Αλβανία στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Παρ’ όλα αυτά το βράδυ της Πέμπτης ο Έντι Ράμα κάλεσε τους υποστηρικτές του να έλθουν στη διαδήλωση της Παρασκευής φορώντας πένθιμα ρούχα και κρατώντας λουλούδια και κεριά, για να τιμήσουν τους νεκρούς.
«Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η κινητοποίησή μας δεν θα έχει καμία σχέση με τη βία» είπε ο Ράμα την Πέμπτη και ζήτησε «σεβασμό και ενότητα». «Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: