Τι μεταδίδoυν τα ξένα ΜΜΕ για τα δραματικά γεγονότα της Αθήνας

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τα τραγικά γεγονότα στην Ελλάδα μέσω των ξένων ΜΜΕ.
Στο ρεπορτάζ του BBC γίνεται αναφορά στα σκληρά μέτρα περικοπών και τις αντιδράσεις των συνδικάτων και του κόσμου. Επίσης, μεταφέρεται η εικόνα διαδηλωτών να διαμαρτύρονται έξω από το Κοινοβούλιο φωνάζοντας τους βουλευτές «κλέφτες» και προκαλώντας τους να εμφανιστούν.

Για αιματηρή απεργία κάνει λόγο το Reuters, που δημοσιεύει τα γεγονότα από την Ελλάδα στην πρώτη σελίδα του, περιγράφοντας τα γεγονότα.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι πρόκειται για τη χειρότερη βία από όταν η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία. Μεταφέρονται εικόνες από διαδηλωτές που συγκρούονται με την αστυνομία και από προσπάθειες να επιτεθούν στο Κοινοβούλιο.«Νεαροί με μάσκες έριξαν μολότοφ και έσπασαν τζάμια φωνάζοντας «δολοφόνοι» και «κάψτε το κοινοβούλιο» - δείγμα της οργής που ξεχειλίζει για τα κυβερνητικά σχέδια επώδυνων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις», αναφέρεται.
«Τουλάχιστον τρεις νεκροί κατά τις διαδηλώσεις» είναι ο τίτλος της γαλλικής Monde. Η Monde αναφέρει ότι δύο γυναίκες και ένας άνδρας άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε φλεγόμενη τράπεζα, κατά τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: