Συνάντηση Χρήστου Κατσούρα με την Υπουργό Περιβάλλοντος για το φυσικό αέριο

Με την υπουργό περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής κ. Μπιρμπίλη συναντήθηκε την Τρίτη 4 Μαΐου 2010 ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας. Στη συνάντηση κύριο θέμα αποτέλεσε η χωροθέτηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου και του σταθμού συμπίεσης στη Θεσπρωτία.
Ο κ. Κατσούρας ανέπτυξε τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και τις ανησυχίες της για την πορεία της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζονται άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες από την υπουργό για τη διευθέτηση του προβλήματος. Πρότεινε επίσης στην υπουργό να επισκεφτεί τη Θεσπρωτία για να διαμορφώσει από μόνη της άποψη, πριν από οποιαδήποτε απόφαση και παράλληλα να ξεκινήσει διάλογο με όλους τους φορείς, ενώ υπενθύμισε τις προεκλογικές θέσεις του κινήματος και τις απόψεις που κατά καιρούς διατυπώθηκαν από τους κ.κ. Κουβέλη και Γκερέκου.
Σε συνάντηση επίσης με τον υφυπουργό κ. Μανιάτη συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση κοινή σύσκεψης με την παρουσία του κ. Κουβέλη, πολιτικού υπευθύνου του τομέα περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, ο οποίος έχει επισκεφθεί το νομό και έχει εκφράσει τις θέσεις του για το ζήτημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: