Διεγράφη η Ντόρα Μπακογιάννη - Τρία «παρών» και διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ

Διεγράφη από τη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα, παρεκκλίνοντας από την επίσημη κομματική γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκτός κομματικής γραμμής βρέθηκαν και τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου δήλωσαν παρόντες
Στις 7 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής ανέγνωσε επιστολή του Γ. Παπανδρέου με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τους τρεις βουλευτές.

Οι βουλευτές διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος μετά από απόφαση του προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Παπανδρέου που διάβασε στη Βουλή ο πρόεδρος κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.
Στους τρεις βουλευτές τηλεφώνησε η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κυρία Ρεγγίνα Βάτζελη και τους ζήτησε να παραιτηθούν από τις έδρες τους. Προς το παρόν έχει αρνηθεί να το πράξει η κυρία Σοφία Σακοράφα.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα λιτότητας υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με 172 ψήφους υπέρ, 121 κατά και τους τρεις που ψήφισαν παρών.
Η συζήτηση συνεχίζεται στην ολομέλεια του σώματος για τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: