Σύσκεψη για τη διαφθορά

Η εξειδίκευση της ευρείας κυβερνητικής προσπάθειας για καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και τον τερματισμό στο καθεστώς ατιμωρησίας βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου στο μέγαρο Μαξίμου.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η δυνατότητα δημιουργία νέων ελεγκτικών μηχανισμών που θα εντοπίζουν κρούσματα επίορκων κρατικών λειτουργών, καθώς και η αντικατάσταση του υπάρχοντος νομοθετικού καθεστώτος με νέο, που θα προβλέπει μεγαλύτερες ποινές σε όσους καταδικάζονται για παράβαση καθήκοντος, χρηματισμό, η διαφθορά.
Η άμεση απόδοση δικαιοσύνης χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, αλλά και η ταχύτερη επιβολή πειθαρχικών ποινών σε όσους κρατικούς λειτουργούς παραβαίνουν το νόμο τέθηκε επί τάπητος, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητά το ταχύτερο δυνατό την έμπρακτη ικανοποίηση του λαϊκού αιτήματος να "μπει τέλος στην ατιμωρησία".
Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η πρόταση για τη σύσταση της οποίας αποτελεί για την κυβέρνηση θέμα χρόνου.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: