Από τα Megapixel στα Gigapixel: Εστιάζοντας σε πρόσωπα από απόσταση χιλιομέτρων

Τεράστια φωτογραφική ανάλυση δισεκατομμυρίων pixels, πέτυχε η κινεζική εταιρεία Bigpixel Technology Corporation. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να ξεκινήσετε το ζουμάρισμα από μία πανοραμική φωτογραφία της ηλιόλουστης Σαγκάης και να εστιάσετε σε πρόσωπα, σε απόσταση χιλιομέτρων.


Η ανάλυση της φωτογραφίας είναι 195 Gigapixels - δηλαδή 16.250 φορές μεγαλύτερη από την ανάλυση μιας οπίσθιας κάμερας 12 Megapixel οποιουδήποτε ακριβού smartphone, που βγάζει φωτογραφίες αποτελούμενες από «μόλις» 12 εκατομμύρια pixels.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο 195 δισεκατομμυρίων pixels, τραβήχτηκε από τον εμβληματικό ουρανοξύστη της πόλης Oriental Pearl Tower και η Bigpixel υποστηρίζει ότι η φωτογραφία είναι 2.000 φορές πιο ευκρινής από οποιαδήποτε φωτογραφία έχει ποτέ τραβηχτεί ποτέ, από κάμερα διαθέσιμη στο εμπόριο.

Η πανοραμική λήψη έχει επιτευχθεί από την αλληλεπικάλυψη πολλαπλών λήψεων που τραβήχτηκαν σε βάθος μηνών, με τεχνολογία «συρραφής» εικόνων από το ίδιο σημείο λήψης.

Παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιεί και η NASA στις φωτογραφίες που δημοσιοποιεί από άλλους πλανήτες και μακρινά ουράνια σώματα. Σύμφωνα με το Business Insider η συγκεκριμένη εικόνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε ανάλυση στον κόσμο και η πιο μεγάλη σε ασιατικό έδαφος.

Έως τώρα, η εταιρεία εκτιμά πως περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα έχουν επισκεφθεί τον σύνδεσμο, (εδώ) για να περιεργαστούν την τεράστια, πανοραμική φωτογραφία.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: