Οι ιδιώτες συναινούν στην έρευνα πετρελαίου

Σχεδόν καθολική είναι η συμφωνία και η συναίνεση ιδιωτών και ιδιοκτητών εκτάσεων στα αιτήματα για διέλευση προκειμένου να αναπτυχθεί η έρευνα υδρογονανθράκων στην Ήπειρο για λογαριασμό της κοινοπραξίας Repsol – Energean.
Η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση, ενόψει της επανέναρξης των ερευνών και, πέραν της αυτονόητης συναίνεσης των εκτάσεων που τελούν υπό δημόσια ιδιοκτησία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία και οι πολίτες, των οποίων η συναίνεση απαιτείται προκειμένου η έρευνα να διέλθει από τις περιουσίες τους, απαντούν θετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό των θετικών απαντήσεων ξεπερνά το 90%
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και στην περίπτωση του Ζαγορίου, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την Τετάρτη την αρνητική του προσέγγιση, τα "ναι' από τους ως τώρα ερωτηθέντες πολίτες είναι επίσης της τάξης του 85% με 90%. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, από τα 15 χιλιόμετρα από γεωφυσικών σεισμικών γραμμών που αναλογούν στο Δήμο Ζαγορίου, μόλις το 20% θεωρείται ότι είναι δημοτικής ιδιοκτησίας -κυρίως στις περιοχές Μεσοβουνίου και Αρίστης. Το 60% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και το υπόλοιπο 20% σε πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα καλύπτει συνολικά 400 χιλιόμετρα σε επτά δήμους της Ηπείρου, δηλαδή Δωδώνη, Ζίτσα και Πωγώνι στο νομό Ιωαννίνων και τους τρείς δήμους της Θεσπρωτίας. Όλα τα δημοτικά συμβούλια από τους συγκεκριμένους έξι δήμους έχουν απαντήσει θετικά στο αίτημα της κοινοπραξίας για διέλευση της έρευνας από δημοτικές εκτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: