Για 2,5 εκατομμύρια πουλήθηκε η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

 Τέλος εποχής για την Μεταλλουργική Βιομηχανία Κεφαλοβρύσου με την μορφή που την γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Η μονάδα που έγραψε την δική της ιστορία στην μεθόριο κι αυτή που "έκοψε" τα πρώτα κέρματα του ευρώ άλλαξε κι επίσημα σελίδα παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις ότι θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Η αλλαγή σελίδας και η πώληση της Μεταλλουργικής έγινε εντελώς... αναίμακτα, καθώς είχε προηγηθεί απόφαση για μετάταξη των εργαζομένων σε άλλους φορείς του δημοσίου.


Η απόφαση αυτή λειτούργησε εξαιρετικά για την Κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί επί ένα χρόνο περίπου που ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την εκκαθάριση και την πώληση της Μεταλλουργικής, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

Ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ούτε οι τοπικοί φορείς, ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση "σήκωσαν σημαία" όπως θα συνέβαινε μερικά χρόνια πριν.

Έτσι λοιπόν, ήρεμα και ήσυχα, η Μεταλλουργική πέρασε στα χέρια της Ελληνικής Βιομηχανίας Χαλκού και Αλουμινίου ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ έναντι του ποσού των δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ!

Το τίμημα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά χαμηλό, όμως αυτή ήταν και η μοναδική πρόταση εξαγοράς.

Το μέλλον της Μεταλλουργικής παραμένει άγνωστο και σίγουρα δεν φωτίζεται από όσα αναφέρονται στην λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε για την ανακοίνωση της εξαγοράς.

"Στόχος είναι η επαναδραστηριοποίηση της παραγωγής και με την εκμετάλλευση του διεθνούς εμπορικού δικτύου της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ» και η μετατροπή του προφίλ της μονάδας σε εξαγωγική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: