Διόδια Δροσοχωρίου – Από το ψέμα στην απόλυτη κοροϊδία

Για κοροϊδία της Περιφέρειας σε βάρος των Ηπειρωτών στο θέμα των διοδίων στο Δροσοχώρι κάνει λόγο ο Σπύρος Ριζόπουλος στο rizopoulospost και υποστηρίζει ότι η χθεσινή υπουργική απόφαση αποτέλεσε επικοινωνιακό τέχνασμα το οποίο είχε ως κεντρικό στόχο, έστω και προσχηματικά, να διαφυλάξει τις σχέσεις του κ. Καχριμάνη με τους συντοπίτες του.




Αναλυτικά το άρθρο στο rizopoulospost έχει ως εξής:

"Για το θέμα των διοδίων στο Δροσοχώρι είχαμε αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο εδώ. H Περιφέρεια «απάντησε» με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να καταπέσει η σχετική υπουργική απόφαση.
Τότε είχαμε μιλήσει για ψέμα σε βάρος των Ηπειρωτών. Σήμερα μιλάμε ευθέως για κοροϊδία. Και μάλιστα με συνωμοτικά χαρακτηριστικά.
Πρώτον προκύπτει πως η προσφυγή στο ΣτΕ δεν αφορούσε το ζήτημα των διοδίων συνολικά, αλλά αποκλειστικά τους κατοίκους του Μετσόβου. Δεύτερον, θεωρούμε βέβαιο οτι η σχετική προσφυγή θα απορριφθεί γιατί δεν υπάρχει κανένα νομικό ή άλλο έρεισμα για να υπάρξει εξαίρεση σε έναν από τους σταθμούς διοδίων. Κάτι τέτοιο θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την επικράτεια.
Δυστυχώς, είμαι πεπεισμένος οτι η χθεσινή υπουργική απόφαση αποτέλεσε επικοινωνιακό τέχνασμα το οποίο είχε ως κεντρικό στόχο, έστω και προσχηματικά, να διαφυλάξει τις σχέσεις του κ. Καχριμάνη με τους συντοπίτες του για αυτό και παρουσιάστηκε «αμπαλαρισμένο» με μπόλικη επαναστατικότητα. Για αυτό και πιστεύω οτι η απόφαση του Σπίρτζη επιχείρησε να διαμορφώσει το ηθικό άλλοθι που απαιτείται.
Κι αυτό γιατί αν το ΣτΕ βγάλει καταδικαστική απόφαση και πρέπει να τοποθετηθούν διόδια, τότε τόσο ο υπουργός όσο και ο περιφερειάρχης θεωρούν οτι διασώζονται ηθικά στα μάτια των Μετσοβιτών καθώς έδωσαν τη μάχη, «έπεσαν στον αγώνα» και μάλιστα έναντι των υπολοίπων Ηπειρωτών.
Έχω όμως μια απλή ερώτηση: Ποιός φωστήρας πίστεψε οτι οι Ηπειρώτες δεν θα αντιληφθούν το τέχνασμα και την κοροϊδία;


ΥΓ. Και η κοροϊδία συνεχίζεται. Εδώ και μέρες, για να αποφύγει την ευθύνη για τις πλημμύρες και ενώ είναι για άλλη μια φορά απών, ο Περιφερειάρχης καυχάται οτι έκανε το αυτονόητο- εισηγήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η τραγική ειρωνεία: στην Πρέβεζα ο Αντιπεριφερειάρχης και οι αρχές συνεδρίασαν στις 14 Νοεμβρίου για τα αντιπλημμυρικά και αποφάνθηκαν οτι όλα βαίνουν καλώς. Αν στην Μάνδρα καταστρατηγήθηκε κάθε αντιπλημμυρική λογική, στην Περιφέρεια Ηπείρου το μπάζωμα ρεμάτων έχει εξελιχθεί σε επιστήμη. Δεν μπορεί λοιπόν να γίνεται τέτοια ατσούμπαλη απόπειρα προπαγάνδας οτι στην Ήπειρο φταίνε οι δήμαρχοι αλλά στην Αττική η Δούρου. 

ΥΓ2. Για όσους αμφέβαλαν για τα συγκοινωνούντα δοχεία Καχριμάνη-ΣΥΡΙΖΑ νομίζω είναι πλέον σαφές οτι η πολιτική συνωμοσιολογία επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Αρχίζω και πιστεύω -άσχετα αν ως κίνηση είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα- οτι και η αποχώρηση μπροστά στον Σκουρλέτη ήταν ακόμη μια θεατρική πράξη. Και για να είμαι σαφής: Αν η σχέση υπάρχει δεν καταλαβαίνω γιατί την κρύβει με τόση ενοχικότητα. Άλλωστε στην Ελλάδα της κωλοτούμπας δεν είναι ο πρώτος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: