Νέα όπλα εναντίον του λαθρεμπορίου… Θωρακίστηκε το Τελωνείο της Κακαβιάς

Ένα αυτοκινούμενο σκάνερ, τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αποτελεί το νέο οπλοστάσιο του Τελωνείου της Κακαβιάς στην μάχη κατά του λαθρεμπορίου.
Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα X-RAYS που τοποθετούνται στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Τα εγκαίνια έκανε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σηματοδοτώντας με την παρουσία του την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει αποκτήσει το Τελωνείο της Κακαβιάς, βασική πύλη της χώρας από την Αλβανία.

«Το νέο μηχάνημα αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου. Είναι ένας εξοπλισμός πολύ μεγάλης σημασίας καθώς σχετίζεται με ένα από τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας» τόνισε ο κ. Πιτσιλής, υπογραμμίζοντας ότι το λαθρεμπόριο είναι υπόθεση με διπλή διάσταση.
Αφενός σχετίζεται με την απώλεια εσόδων, αφετέρου όμως όταν πρόκειται για καπνικά προϊόντα και για αλκοολούχα αφορά στην ασφάλεια της δημόσιας υγείας.
«Γνωρίζω ότι εδώ φυλάτε Θερμοπύλες, γνωρίζω και τις επιτυχίες που έχετε.. Θα θωρακίσουμε την Κακαβιά καθώς αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία εισόδου στη χώρα», τόνισε με έμφαση κατά την διάρκεια των εγκαινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: