Αντιπαράθεση τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Για την επίσκεψη του Υφ. Εργασίας στη Παραμυθιά
H απάντηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας που έδωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Κώστας Σιντόρης, με αφορμή την πρόσκληση σε διάλογο για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό, πυροδότησε την αντιπαράθεση μεταξύ των δυο μερών.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Σιντόρη:
«Έλαβα στο Γραφείο μου με την ένδειξη : «ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ», πρόσκληση από τη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, με το ακόλουθο περιεχόμενο:
«Πρόσκληση- Σας προσκαλούμε το Σάββατο 25-6-2016 στις 02.00 μ.μ. στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Παρουσίαση – Συζήτηση με τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς για το νέο Ασφαλιστικό- Φορολογικό Νόμο. ‘Ομιλητής : ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.
Με εκτίμηση,
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας»
Αν δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο, ή Φάρσα που την εμπνεύστηκαν κάποιοι σε κάποια σκοτεινά γραφεία, για δικούς τους λόγους, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά !!
* Μια κυβέρνηση και ένα Πολιτικό Κόμμα, που επί επτά μήνες τώρα, που το Δικηγορικό Σώμα, αλλά και οι λοιποί επαγγελματικοί και Επιστημονικοί φορείς, βρίσκονται κυριολεκτικά «στα κάγκελα» , το μόνο που έκανε ήταν η κατασυκοφάντηση και λοιδορία, σε έναν αγώνα επιβίωσης που δίναμε καθημερινά.
* Οι άνθρωπο αυτοί που προχώρησαν στην ψήφιση ενός νόμου, που αποτελεί λαιμητόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες
* Αυτοί που θα προκαλέσουν, με το νόμο που ψήφισαν, μαζική έξοδο νέων ανθρώπων από το επάγγελμα
* Αυτοί που είναι υπαίτιοι για την διάψευση των ονείρων νέων επιστημόνων και ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ , και να εξηγήσουν σε αυτούς τους νέους ανθρώπους, που έκαναν όνειρα και θυσίες για ένα καλύτερο μέλλον, γιατί τους φέρνουν σε αυτή την κατάσταση.
ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ να καλούν σε συζήτηση- Ενημέρωση, κατόπιν εορτής, και με δεδομένη την ψήφιση αυτού του εκτρώματος που λέγεται ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ?
ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ?
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ !!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ»

Η απάντηση της ΝΕ Σύριζα Θεσπρωτίας

Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας.
Η πρόσκληση σε μια εκδήλωση- παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού νόμου από τον καθ’ ύλιν αρμόδιο Υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο σε έναν επιστημονικό φορέα σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό την δημόσια αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπό του.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας όμως οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής:
1) Στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου ασφαλιστικού- φορολογικού νόμου έγινε πλούσιος και εμπεριστατωμένος διάλογος με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της ψήφισής του στη βουλή. Όχι εν κρυπτώ. Ασφαλώς και υπήρξαν συμφωνίες αλλά και διαφωνίες. Ο καθένας κρίνεται.
2) Οι κοινωνικοί πόροι για τα ταμεία μας ”τελείωσαν’’ και τα αποθεματικά έκαναν ‘’φτερά’’. Η βιωσιμότητα του συστήματος απαιτούσε παρεμβάσεις.
3) Ασφαλώς και η σύνδεση της ασφαλιστικής εισφοράς και της σύνταξης με το καθαρό εισόδημα έχουν πρόσημο. Δεν το κρύψαμε.
4) Οι πολιτικές απόψεις για την ανεργία στον κλάδο που εκφράζετε στο κείμενο είναι σεβαστές, όχι όμως εξίσου αποδεκτές από όλους.
Η ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των ενδιαφερομένων επιστημόνων θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας και δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που μας προσάπτετε. Η πρόσκληση απευθύνεται ,μέσου εσάς, σε όλα τα μέλη σας. Θεωρούμε ότι αρκετά θα έχουν ανάγκη αυτής της ενημέρωσης. ‘’Το στρίβειν δια του αρραβώνα’’ δεν σας έκφραζε, ελπίζουμε ούτε και τώρα.
Με καλή πρόθεση, διάθεση ενημέρωσης και διαλόγου, σας περιμένουμε.

Για την ΝΕ Σύριζα Θεσπρωτίας
Παπαρούνας Παύλος
Συντονιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια: